בראוניז

12-15 יחידות
למאפינס:
120 גרם (1/2 כוס) סוכר חום כהה
50 גרם (2 וחצי כפות) סילאן טבעי תמר כנרת
2 ביצים L
25 גרם טחינה גולמית
45 מ"ל מים
200 מ"ל יוגורט 3% שומן
60 מ"ל (1/4 כוס) שמן
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
½ כפית קינמון טחון
½ כפית הל טחון
½ כפית ג'ינג'ר טחון
קורט ציפורן טחון (לא חובה)
140 גרם (1 כוס) קמח
140 גרם (1 כוס) קמח מלא
50 גרם (1/2 כוס) קוואקר
10 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה
12 תמרים מגולענים
לקישוט:
שיבולת שועל שלמה
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר.
- בקערה גדולה טורפים יחד סוכר חום, סילאן, ביצים, טחינה, מים, יוגורט, שמן, מלח, וניל, קינמון, הל, ג'ינג'ר וציפורן לתערובת אחידה.
- מוסיפים קמח, קמח מלא, קוואקר ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שאחיד.
- חותכים את התמרים לקוביות קטנות ומערבבים פנימה בעדינות רק עד שהם מתפזרים באופן שווה בתערובת.
- יוצקים את התערובת לתוך השקעים.
- מפזרים מעט שיבולת שועל בחלק העליון ואופים במשך 15-20 דקות או עד שהמאפינס תפוחים, זהובים וקיסם הננעץ במרכזם יוצא עם פירורים לחים.
- מצננים לחלוטין ומגישים.
הערות, הארות ותוספות:
- שומרים את המאפינס בכלי סגור במקרר עד 4-5 ימים. מומלץ להגישם חמים או בטמפרטורת החדר אז הם במיטבם מבחינת המרקם.
- גרסה פרווה: ממירים את היוגורט בכמות זהה של חלב קוקוס או חלב סויה.
יעניין אותך גם...