בראוניז

12-14 מאפינס
למאפינס::
3 בננות גדולות
50 גרם (1/4 כוס) סוכר דמררה
60 גרם (4 כפות) סילאן טבעי תמר כנרת
60 מ"ל (1/4 כוס) שמן
60 מ"ל (1/4 כוס) מים
1 ביצה L
1/2 כפית תמצית וניל
קורט מלח
120 גרם (1 כוס) קמח מלא
80 גרם (3/4 כוס) שיבולת שועל שלמה
1 כפית אבקת אפייה
לקישוט:
אגוזי פקאן או שקדים שבורים גס
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר.
- מועכים את הבננות למחית ושמים בקערה.
- מוסיפים סוכר, סילאן, שמן, מים, ביצה, וניל ומלח וטורפים לתערובת אחידה.
- מוסיפים קמח, שיבולת שועל, אבקת אפייה וסודה לשתייה ומערבבים רק עד שאחיד.
- ממלאים את השקעים כ-3/4 מגובהם באמצעות 2 כפות או כף גלידה קפיצית.
- מפזרים מעט אגוזים שבורים בחלק העליון של המאפינס.
- אופים במשך 15-20 דקות או עד שהמאפינס תפוחים, זהובים ויציבים.
- מצננים בטמפרטורת החדר ומגישים.
הערות, הארות ותוספות:
- המאפינס במיטבם בטמפרטורת החדר או חמימים.
- אפשר להקפיא את המאפינס בשקית אטומה עד שבועיים.
- אם רוצים, אפשר להוסיף גם אגוזים או שקדים קצוצים לתערובת המאפינס.
יעניין אותך גם...