סלמון במעטפת בצק עלים

מצרכים:
3/4 כוס אגוזים קלופים, קצוצים
4 כפות (80 גרם) שמן קוקוס
1 ו-1/4 כוסות (200 מ"ל) סילאן "תמר כנרת"
1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר (כדאי דמררה(
1/8 כפית מלח
3 כוסות גרנולה מוכנה
3/4 כוס שקדים קלופים, קלויים וקצוצים גס
2/3 כוס תערובת של חמוציות מיובשות ומשמשים מיובשים חתוכים לפיסות באורך 2 ס"מ
1/2 כוס שומשום מלא לא קלוי\
אופן הכנה:
- מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות).
- משמנים קלות את התבנית אם משתמשים בתבנית סיליקון (אם משתמשים בתבנית לא מסיליקון, מרפדים את התבנית בנייר אפייה).
- שמים את האגוזים במחבת (אין צורך בשמן) וקולים דקה-שתיים מעל להבה בינונית, תוך השגחה מתמדת, רק עד שהם מזהיבים (שמים לב שהם לא נחרכים).
- במחבת גדולה נפרדת, שמים את שמן הקוקוס, ממיסים קצת מעל להבה בינונית-גבוהה, מוסיפים את הסילאן, הסוכר החום והמלח, ומחממים על להבה בינונית-גבוהה כמה דקות, עד שהשמן והסוכר נמסים לגמרי.
- מוסיפים את הגרנולה, האגוזים הקלויים, השקדים והפירות היבשים. מחממים 2 דקות נוספות, תוך ערבוב מדי פעם. מכבים את הלהבה.
- מעבירים את העיסה לתבנית, משטחים ודוחסים אותה היטב בידיים, כך שתתקבל שכבה אחידה. זורים מעל את השומשום, משטחים ומהדקים אותו בידיים.
- אופים 25 דקות או רק עד שהעיסה מזהיבה קלות – היא לא צריכה להתקשות לגמרי, אלא להיות רכה וגמישה קצת כשנוגעים בה בזהירות (היא תתקשה כשתתקרר).
- מוציאים מהתנור ומצננים בטמפרטורת החדר במשך שעתיים. מחלצים מהתבנית ורק אז חותכים לריבועים.
- שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד שבוע.
יעניין אותך גם...