
במקום להשקות את הבקלאווה בסירופ סוכר רגיל יוצקים על שכבות הפילו והאגוזים סילאן טבעי, שנספג במאפה ומעניק לו פרשנות חדשה. בין האגוזים שיבצנו גם תמרים (כדי להמשיך את מוטיב הסילאן) אבל אפשר לוותר עליהם.
חומרים לתבנית פיירקס בגודל 32X32 ס“מ:
1 חבילה עלי פילו מופשרת במשך הלילה במקרר
100 גרם חמאה מומסת + 1/4 כוס שמן
למלית:
300 גרם (3 כוסות) אגוזי מלך או שקדים טחונים גס
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
1 כף קינמון
1/2 כוס תמרים מגולענים וקצוצים (לא חובה)
לסירופ:
340 גרם (1 כוס) סילאן "תמר כנרת"
60 מ“ל (1/4 כוס) מים
1 כפית מיץ לימון סחוט טרי
> מחממים תנור ל200 מעלות.
> מערבבים את חומרי המלית מלבד התמרים.
> מרכיבים את המאפה ואופים: חוצים את העלים לרוחב לקבלת עלים בגודל התבנית (אמורים להיות עכשיו 24). מחלקים אותם לשלוש קבוצות שוות.
> מניחים שכבה ראשונה של עלים מוברשים קלות בחמאה מומסת זה על גבי זה (לא חייבים להבריש כל עלה בנפרד ביסודיות). מפזרים חצי מכמות המלית ועליה חצי מכמות התמרים הקצוצים. מכסים בשכבה שנייה של עלים מוברשים בחמאה, מפזרים את יתרת המלית והתמרים ומסיימים ביתרת העלים. שומרים עלה אחד בצד.
> חותכים את העלים בעזרת סכין חד למעוינים בגודל 4-3 ס“מ. עושים זאת עכשיו כשהעלים גמישים (אחרי האפייה הם ייהפכו לשבירים). מניחים מעל את העלה האחרון ששמרנו.
> אופים כ-40 דקות עד שהמאפה זהוב. את העלה העליון זורקים.
> מכינים את הסירופ, יוצקים ומגישים: מביאים סילאן עם מים לרתיחה ומבשלים 3 דקות. מכבים את האש, מוסיפים לימון ויוצקים על הבקלאווה מייד בצאתה מהתנור.
> מצננים ומגישים בטמפ‘ החדר.