
מכינים בצק בריוש וסילאן מתקתק, ממלאים אותו בקרם רך מסולת עם פרג ומעט תפוחים מיובשים. והתוצאה: מאפה חמאתי, עדין ומאוד טעים.
חומרים לתבנית קוגלהוף בקוטר 24 ס”מ:
לבצק:
500 גרם (½3 כוסות + כף) קמח
15 גרם (כ-1/3 קובייה או שקית) שמרים טריים
6 ביצים + 3 חלמונים
80 גרם (כ-1/4 כוס) סילאן תמר כנרת
1/4 כפית מלח
250 גרם חמאה רכה
למלית:
250 מ”ל (1 כוס + כף) חלב
70 גרם (1/3 כוס) סוכר
קליפה מגוררת מלימון אחד
80 גרם סולת
2 חלמונים
1 כף חמאה
2 כפות פרג שלם
1/2 כוס תפוחים מיובשים קצוצים גס
לשימון התבנית:
חמאה רכה
1/2 כוס סוכר דמררה
לסירופ:
180 מ”ל (3/4 כוס) מים
160 גרם (1/2 כוס) סילאן תמר כנרת
• מכינים את הבצק: לשים את כל החומרים חוץ מחמאה במיקסר עם וו לישה כ-8 דקות לקבלת בצק אחיד וחלק. מכסים במגבת לחה ומתפיחים 20 דקות.
• מוסיפים חמאה בהדרגה תוך כדי לישה ולשים 4-3 דקות עד שהיא נטמעת בבצק. מכסים במגבת ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
• חובטים בבצק כדי להוציא ממנו את האוויר ומעבירים למקרר לשעה.
מכינים את המלית: מביאים לרתיחה חלב, סוכר וקליפת לימון בסיר. מוסיפים סולת ומרתיחים שוב. מסירים מהכיריים ומצננים כ-10 דקות.
• מוסיפים חלמונים, חמאה, פרג ותפוחים ומערבבים היטב. מצננים.
• ממלאים, מעצבים ומתפיחים: מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 2 ס”מ, מורחים בנדיבות מתערובת הסולת ומגלגלים לנקניק.
• משמנים תבנית בחמאה, מפזרים סוכר ומנערים את עודפי הסוכר. מניחים את נקניק הבצק בתבנית וסוגרים לטבעת. מתפיחים 40 דקות.
• אופים ומברישים בסירופ: מחממים תנור ל-160 מעלות.
• אופים 45 דקות להזהבה.
• מביאים לרתיחה מים וסילאן ומברישים את המאפה החם בנדיבות.