
כבר בשנות השמונים הפך הפרפה חלבה לאחד הקינוחים הישראליים המפורסמים בעולם. הנה גרסה מפנקת במיוחד עם בסיס מפירורי עוגיות וכובע קצפת.
חומרים ל-8 מנות בכלים אישיים בנפח 200 מ"ל:
לבסיס:
150 גרם עוגיות חמאה או אוראו
לפרפה:
250 גרם טחינה גולמית
1/2 כוס סילאן "תמר כנרת"
360 מ"ל (1 1/2) כוסות שמנת מתוקה
20 גרם שערות חלבה
100 גרם אגוזי פקאן סיני קצוצים
לקצפת:
160 מ"ל (2/3) כוס שמנת מתוקה
1 כף אבקת סוכר
להגשה:
4 כפות סילאן טבעי" תמר כנרת"
• מכינים את הבסיס: טוחנים את העוגיות במעבד מזון לפירורים דקים.
• מניחים בכל כוס 2 כפות פירורי עוגיות ומהדקים מעט בעזרת כף.
• מכינים את הפרפה: טורפים טחינה עם סילאן בקערה. מוסיפים 1/4 כוס שמנת מתוקה (לא מוקצפת ( ומערבבים היטב.
• מקציפים את יתרת השמנת לשמנת רכה אך יציבה ומקפלים אותה לתערובת הטחינה. מקפלים פנימה גם שערות חלבה ופקאנים.
• מעבירים את הפרפה לשקית זילוף עם פתח רחב ומזלפים מעל הפירורים שבכוס. מכסים ומעבירים למקפיא ל-30 דקות לפחות.
• מכינים קצפת: מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר לקצפת יציבה. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן ומזלפים מעל הקרם. מעבירים למקפיא ל-3 שעות לפחות.
• 15 דקות לפני ההגשה מוציאים את הקינוח מהמקפיא. יוצקים סילאן ומגישים.