חומרים ל- 6-8 מנות אישיות:
10 גרם ג'לטין
50 מ"ל (3 כפות + 1 כפית) מים
250 מ"ל (מיכל) שמנת מתוקה
250 מ"ל (1 כוס + 2 כפיות) חלב 3%
3 כפות סילאן תמר כנרת
סילאן להגשה
אופן הכנה:
1. מערבבים ג'לטין ומים בכלי קטן ומשאירים בצד ל- 10 דקות עד שהג'לטין סופח את כל הנוזלים.
2. מביאים שמנת מתוקה וחלב על סף רתיחה על להבה בינונית. מכבים את הלהבה.
3. מוסיפים סילאן ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מוסיפים את הג'לטין לסיר ומערבבים היטב עד שהוא נמס לגמרי.
5. יוצקים את הפנקוטה לשקעים של תבנית סיליקון, מניילנים ומעבירים לקירור של 2-3 שעות עד שהיא מתייצבת לחלוטין. אפשר להשתמש גם בתבניות אישיות אחרות או כוסות.
6. יוצקים כף סילאן על כל אחת מצלחות הגשה, מעבירים סכין חדה על קצוות השקעים והופכים את הפנקוטה על הצלחות.
7. שומרים במקרר בכלי אטום.