
מכינים בצק פריך לבסיס (מספיק לשני בסיסים של תבנית חד-פעמית מרובעת בינונית או אחת גדולה), כוס מידה 240 מ"ל :
½ 2 כוסות קמח רגיל
1 א. אפייה
2 ביצים
1 חב` מחמאה
3 סוכר וניל או כף סוכר + מעט תמצית וניל
ליצור מכל הנ"ל בצק פריך (לא ללוש לישה מרובה). להניח במקרר לרבע שעה.
* הבצק לא מתוק (ניתן להוסיף עוד סוכר אם רוצים).
המלית והוראות ההכנה מתייחסות לחצי מכמות הבצק (תבנית מרובעת חד פעמית בינונית) במידה ורוצים להשתמש בכל הבצק בתבנית גדולה יש להכפיל את כמות המילוי.
חומרי המלית:
ממרח/מלית חלבה
100 גרם חלבה רגילה או מסולסלת
100-150 גר` אגוזים גרוסים
100 גר` בוטנים גרוסים
חופן שקדים מולבנים
חופן שומשום
סילאן "תמר כנרת"
דובדבנים מסוכרים לקישוט
על נייר אפייה מרדדים חצי מכמות הבצק ויוצרים מעין מלבן בגודל תבנית חד פעמית בינונית, מעבירים עם הנייר לתבנית ומסדרים כך שיתאים לגודל התבנית. מעל מורחים שכבה אחת של מלית חלבה ואז מפזרים לפי הסדר: חלבה רגילה או מסולסלת, אגוזים גרוסים, בוטנים גרוסים, שקדים מולבנים.
אופים בתנור חם בחום בינוני 180 מעלות עד להשחמת החלק העליון של האגוזים והבוטנים. מוציאים מהתנור, מפזרים שומשום ודובדבנים לקישוט, יוצקים סילאן על כל העוגה ושוב מחזירים לתנור לכ- 8 דקות לאיחוד.
כשמעט מתקרר חותכים לחיתוכיות – לשמור במקרר או להקפיא……….טעים