קדרת עוף בסילאן ואננס

סלט שורשים ברוטב סילאן ג'ינג'ר לימון ושום
קשה להתעלם מהסלט הססגוני ומלא הטעמים והמרקמים הפריכים. חשוב לתבל סמוך להגשה, אחרת הירקות והפקאנים מאבדים פריכות והסלט הופך משעמם.
חומרים ל-6 מנות:
1/2 כרוב סגול פרוס לרצועות
2 גזרים חתוך לרצועות דקות
2 קולורבי חתוך לרצועות דקות
3 גבעולי בצל ירוק קצוץ דק
½ סלסילה נבטי שעועית
½ סלסילה נבטי חמניות
לרוטב:
3 כפות סילאן טבעי "תמר כנרת"
¼ כוס מיץ לימון סחוט טרי
1 כפית ג'ינג'ר מגורר
2 שיני שום כתושות
½ צ'ילי קצוץ דק
מלח
פקאנים מקורמלים להגשה:
1/3 כוס פקאנים טבעיים
3 כפות רוטב סילאן טבעי "תמר כנרת"
+ מכינים פקאנים מקורמלים: מחממים מחבת וקולים את הפקאנים דקה-שתיים, מוסיפים סילאן, מערבבים דקה וכשמגיע לרתיחה ומסמיך מעט מכבים את הלהבה. מצננים וקוצצים.
+ מערבבים את כל הירקות בקערה.
+ מערבבים את חומרי הרוטב בצנצנת. טועמים ומתקנים תיבול.
יעניין אותך גם...