
סלט בריאות אמיתי, פריך, טעים ומזין עם ירקות שורש בשלל צבעים ורוטב טחינה-סילאן שמחמיא לו במיוחד. אם מכינים מראש, שומרים את הרוטב בנפרד עד ההגשה.
חומרים ל-6 מנות:
1/2 כרוב (סגול או לבן) חתוך לרצועות דקות וארוכות
8 צנוניות פרוסות דק
2 גזרים חתוכים לרצועות דקות בעזרת קולפן
1/2 סלסילת נבטי שעועית (נבטים סיניים)
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
1/2 כוס עלי כוסברה קצוצים
לרוטב:
1/4 כוס טחינה
1/4 כוס סילאן טבעי "תמר כנרת"
1 כפית-כף רוטב צ'ילי חריף או כמה טיפות טבסקו (תלוי במידת החריפות הרצויה)
3-2 כפות מים
מיץ מלימון אחד
* מערבבים את חומרי הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול.
* מערבבים את חומרי הסלט בקערה, יוצקים את הרוטב ומערבבים. מגישים מייד. ככל שעובר הזמן הסלט יאבד מפריכותו ורעננותו.
**טיפ:** כדי לאמוד טוב יותר את טיבו של הרוטב ולוודא שהוא מתובל ומאוזן – טובלים בו פרוסת ירק (גזר, מלפפון) וטועמים.