
אפשר לוותר על טיגון הבצל: שילוב הסילאן והסויה מעניקים לו גוון שחום וטעם מתקתק-מלוח כמו שמתקבל מטיגון ממושך.
חומרים ל-4 מנות:
למרק
4 בצלים גדולים פרוסים לטבעות דקות
3 כפות שמן או חמאה
2 כפות סילאן ”תמר כנרת“
2 כפות רוטב סויה
2 כפות קמח
1 ליטר מרק ירקות צח או מים
1 כפית עלי תימין
2 עלי דפנה
מעט אגוז מוסקט
מלח
לטוסטים
8 פרוסות באגט או 4 פר‘ לחם
100 גרם גבינת גאודה מגוררת
אופן ההכנה
> מכינים את המרק: מחממים סיר עם חמאה או שמן ומאדים בצל בסיר מכוסה חלקית כ- 15 דקות על להבה בינונית-נמוכה עד שהוא רך מאוד וללא נוזלים. מוסיפים סילאן וסויה ומניחים להם להיספג בבצל 2 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים קמח ומערבבים היטב.
> מוסיפים מרק או מים, תימין ותבלינים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 30 דקות למיצוי הטעמים. מתבלים במידת הצורך.
> מכינים טוסטים ומגישים: מחממים תנור ל-200 מעלות.
> מפזרים גבינה על פרוסות הבאגט או הלחםץ
> אופים 5-7 דקות עד להזהבה.
> מגישים את הטוסטים לצד קערית המרק או בתוכה. לחילופין אפשר להניח במרק רק גבינה ללא טוסט.