
המצרכים לעלי המעטפת
1 חבילת עלי פילו (12 דפים) מופשרים במקרר
2 כפות מרגרינה מזולה לייט מומסת
1 כף שמן זית
2 כפות סילאן "תמר כנרת"
2 כפות זעתר עם שומשום
המצרכים למלית
2 חבילות גבינת טוב-טעם (גבינה לבנה קשה 3% שומן)
200 גרם גבינה צהובה (5% שומן ) להקפיא מעט ולגרד במגרדת הדקה
1 חבילה עירית קצוצה דק
4 גבעולי בצל ירוק שטופים וקצוצים דק
2 כפות אבקת מרק פטריות
3 ביצים טרופות קל
מלח/פלפל שחור – לפי הטעם
להברשה וגימור
ביצה טרופה למריחה
שומשום לפיזור (לא חובה)
ההכנה
1.בטריפה ידנית יוצרים מחית מהמזולה+שמן זית+סילאן+זעתר.
2. מחלקים את כמות העלים ל-3 (כל 4 דפים יקראו להלן "מאגדת"). מורחים בין דפי המאגדת, באופן לא אחיד ואין צורך לכסות את כל שטח הדף, במחית ) המזולה-שמן-סילאן-זעתר)
3. את כל מצרכי המלית מערבבים יחד בקערה עד התמזגות ופיזור שווה של כל המרכיבים.
מילוי והרכבה:
1.בעזרת כף יוצרים "צינור" מתערובת הגבינה לרוחב קצה מאגדת עלים אחת, מגלגלים פעמיים ובעזרת גלגלת חיתוך חותכים לקבלת גליל ראשון, מניחים בצד. חוזרים על הפעולה על שארית המאגדת (סה"כ 3 גלילים ממאגדת). באותו אופן ממלאים ויוצרים עוד 6 גלילים משתי מאגדות העלים הנותרות
2.מרטיבים את כפות הידיים במים, אוחזים בגליל ראשון ויוצרים שבלול קטן – אותו מניחים במרכז התבנית המרופדת בנייר אפייה, מרטיבים שוב את הידיים ואת הגליל השני מסדרים בצמוד, סביב השבלול שהנחנו במרכז התבנית. כך עם יתר הגלילים, עד סגירת היקף התבנית.
3. מורחים בביצה טרופה, מפזרים שומשום ואופים כ-30 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני (175צ.) עד שהמאפה מזהיב