
חומרים לבצק:
5 כוסות קמח לבן
1/2 כוס שמן זית
1 כף שום כתוש
1/2 כוס תימין קצוץ
1/2 כוס רוזמרין קצוץ
40 גרם שמרים
½2 כוסות מים
½1 כפות מלח
הכנת הלחם:
•לשים בקערה את הקמח, השמן הזית, השום, תימין ורוזמרין.
•מערבבים בנפרד את השמרים עם המים ומוסיפים לקמח. לשים עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את המלח.
•עובדים עם ידיים מעט משומנות. מכסים ומתפיחים כשעה.
•מחלקים את הבצק ל- 4 חלקים שווים ומניחים את כדורי הבצק על מגש מקומח. פותחים את הכדורים לעיגולים דקים בעזרת הידיים.
בינתיים מכינים את העוף.
2 בצלים גדולים
4 שיני שום
1 ענף רוזמרין
2 כפיות בהרת
2 כפות סילאן "תמר כנרת"
מלח פלפל
4 ליטרים מים
8 שוקי עוף
•חותכים גס את הבצל ופורסים את השום. מטגנים בסיר עם שמן זית את הבצל החתוך. מוסיפים את השום והרוזמרין ומטגנים ל 1-2 דקות נוספות.
•מוסיפים בהרת, סילאן ו-4 ליטר מים, מתבלים במלח ובפלפל ומביאים לרתיחה. מוסיפים עוף, מביאים לרתיחה ומבשלים כ45 דקות.
הרכבת המנה:
•מותחים את כדורי הבצק לעיגולים דקים ומכניסים אליהם את השוקיים, ללא הנוזלים. מסדרים תבנית מרופדת בנייר אפייה.
•אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות. מעלים את חום התנור ל- 230 מעלות ואופים כ-8-10 דקות נוספות.
•מוציאים מהתנור מברישים בשמן זית ומעט סילאן. מפזרים מלח גס ומגישים.