לחמניות מקמח מלא עם תמרים ואגוזים

תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ
לקלתית:
140 גרם (1 כוס) קמח
140 גרם (1 כוס) קמח מלא
20 גרם (2 כפות) קורנפלור
150 גרם שמן קוקוס
90 גרם (3/4 כוס) אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
1 ביצה L
1-2 כפות מים (במידת הצורך)
למלית:
8 תפוחי גראני סמית'
15 תמרים מגולענים
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
1 כף סילאן טבעי תמר כנרת
20 גרם (2 כפות) קורנפלור
1 כפית קינמון
1 כפית תמצית וניל
2 כפות מיץ לימון
להברשה וקישוט:
1 ביצה טרופה
2-3 כפות סוכר דמררה
להגשה:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- קלתית: במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, קמח מלא, קורנפלור, שמן קוקוס, אבקת סוכר, וניל ומלח ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
- מוסיפים ביצה וממשיכים לעבד עד שמתקבלים גושי בצק. אם הבצק לא מתאחד ונותר יבש – מוסיפים מעט מים בהדרגה.
- מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים בידיים ומשטחים לצורת דיסקית.
- עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה לפני הרידוד.
- מחלקים את הבצק ל-2 חלקים.
- על משטח מקומח מרדדים חלק אחד של הבצק (את החלק השני שומרים בינתיים בקירור) לעובי 3-4 מ"מ ומניחים בתוך התבנית ליצירת קלתית. חשוב להקפיד ליצור זווית ישרה בין הדופן לבסיס על מנת שהקלתית תישאר גבוהה והדפנות לא יצנחו במהלך האפייה.
- דוקרים את בסיס הקלתית במזלג.
- מקפיאים את הקלתית במשך כ-30 דקות.
- מלית: קולפים את התפוחים ומוציאים את הליבה והגרעינים. חותכים לפרוסות דקות ושמים בקערה גדולה.
- חותכים את התמרים לקוביות בינוניות ומוסיפים לקערה.
- מוסיפים סוכר, סילאן, קורנפלור, קינמון, וניל ולימון ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- הרכבת הפאי: ממלאים את הקלתית בתערובת התפוחים והתמרים ודוחסים היטב פנימה. זה יראה כאילו יש יותר מדי מלית, אבל זה בסדר משום שהיא מתכווצת מעט במהלך האפייה.
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מוציאים את החלק השני מהמקרר ומרדדים אותו על משטח מקומח לעובי 3-4 מ"מ. בעזרת סכין חותכים את יריעת הבצק לרצועות ומסדרים בצורת שתי וערב על גבי המלית.
- מהדקים את הדפנות ונפטרים משאריות הבצק.
- בקערה קטנה טורפים ביצה ומברישים את החלק העליון של הפאי.
- מפזרים סוכר דמררה בחלק העליון.
- אופים במשך 20 דקות בחום של 200 מעלות, ולאחר מכן מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות וממשיכים לאפות עוד 35-40 דקות או עד שהבצק מקבל גוון זהוב עמוק.
- מוציאים מהתנור, מצננים מעט בטמפרטורת החדר ומגישים עם אבקת סוכר.
הערות, הארות ותוספות:
- שומרים את הפאי בכלי סגור במקרר עד 3 ימים.
- מומלץ להגיש את הפאי חמים ולא קר מהמקרר.
- אם לא אוהבים קינמון אפשר להשמיט.
יעניין אותך גם...