בראוניז

2 תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ
לקראמבל אגוזי לוז:
100 גרם אגוזי לוז
100 גרם קמח
80 גרם שמן קוקוס
קורט מלח
50 גרם סוכר דמררה
לעוגה:
4 אגסים בשלים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
50 גרם (3 כפות) סילאן טבעי תמר כנרת
3 ביצים L
200 מ"ל (1 מכל) שמנת חמוצה או יוגורט
80 גרם (1/3 כוס) שמן
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
140 גרם (1 כוס) קמח
140 גרם (1 כוס) קמח מלא
10 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה
50 גרם (1/2 כוס) שיבולת שועל
אופן ההכנה:
- קראמבל: במעבד מזון עם להב פלדה שמים אגוזים, קמח, שמן קוקוס, מלח וסוכר ומעבדים לתערובת פירורית.
- שומרים את הפירורים במקרר עד שתערובת העוגה מוכנה.
- מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.
- קולפים את האגסים וחוצים ל-2 חלקים. בעזרת כפית מוציאים את הגרעינים. חותכים לקוביות קטנות.
- בקערה טורפים יחד סוכר, סילאן, ביצים, שמנת חמוצה, שמן, מלח ווניל עד קבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים קמח, קמח מלא, אבקת אפייה ושיבולת שועל ומערבבים עד שמתקבלת בלילה אחידה.
- מוסיפים קוביות אגסים ומערבבים בעדינות לתוך הבלילה.
- יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ומיישרים את החלק העליון.
- מפזרים את הקראמבל בחלק העליון של העוגה בשכבה אחידה ודי דקה.
- אופים במשך 40-50 דקות או עד שהעוגה תפוחה, זהובה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.
- מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר ומגישים.
הערות, הארות ותוספות:
- שומרים את העוגה בכלי סגור במקרר עד שבוע.
- מומלץ להגיש את העוגה חמימה או בטמפרטורת החדר, אבל לא קרה.
יעניין אותך גם...