לחמניות מקמח מלא עם תמרים ואגוזים

המרכיבים
3 כוסות (375 גרם)קמח מלא
5 כוסות (625 גר) קמח לבן
45 גרם שמרים טריים
3/4 2 כוסות (550 מ"ל) מים
1/4 כוס סילאן "תמר כנרת"
100 גר' אגוזים קלויים מכל הסוגים (מומלץ תערובת)
2 כפיות מלח
50 גרם גבינת קשקבל או פרמזן מגוררת
להברשה: 1 ביצה טרופה
לזרייה: 50 גבינת קשקבל או פרמזן מגוררת
ההכנה
- מכניסים את כל חומרי הבצק למעט הגבינה לקערת מערבל עם וו לישה. מערבלים במהירות נמוכה ומרגע שהתקבל בצק אחיד ממשיכים לערבל 5 דקות נוספות. אם הבצק יבש מידי מוסיפים מעט מים ואם לח מידי מוסיפים 1-2 כפות קמח. מוסיפים גבינה וממשיכים לערבל כ 4 דקות. מעבירים לקערה ומכסים בניילון נצמד. מתפיחים כחצי שעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מחממים את התנור ל210 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בניר. מוציאים את הבצק מהקערה אל משטח מקומח ותופחים עליו קלות להוצאת האוויר. מחלקים את הבצק ל-40 חתיכות ויוצרים מהם כדורים בגודל של כדור פינג פונג. מעבירים לתבנית אפיה ושומרים על רווח של 4 ס"מ בין כל לחמנייה. מתפיחים כ 20 דקות, מברישים בביצה מפזרים גבינה קשקבל ואופים כ 15 דקות עד שמזהיב.
יעניין אותך גם...