פאי פקאן וסילאן ללא אפייה

12 לחמניות גדולות
ללחמניות:
280 גרם (2 כוסות + 2 כפות) קמח מלא
220 גרם (כוס וחצי + כף) קמח לבן
11 גרם (1 כף) שמרים יבשים
70 מ"ל (1/3 כוס) שמן זית
2 כפות סילאן טבעי תמר כנרת
5 גרם (1 כפית) מלח
240 מ"ל (1 כוס) מים
150 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
להברשה וקישוט:
ביצה טרופה
שומשום
אופן ההכנה:
- בקערת מיקסר עם וו לישה שמים יחד קמח מלא, קמח לבן, שמרים יבשים, מים, שמן זית וסילאן ולשים יחד 7-8 דקות, עד שנוצר גוש בצק אחיד וקצת דביק.
- מוסיפים את המלח ואגוזי המלך וממשיכים ללוש עוד 3-5 דקות, עד שהבצק אחיד וגמיש.
- מתפיחים את הבצק עד להכפלת הנפח (כשעה-שעתיים, תלוי בטמפרטורת ההתפחה).
- ברגע שהבצק תפח מוציאים ממנו את האוויר ומניחים לתפיחה נוספת עד להכפלת הנפח.
- מוציאים שוב את האוויר ומחלקים את הבצק ל-12 חלקים שווים.
- מכדררים כל חלק לכדור ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה במרווחים.
- מתפיחים את הלחמניות מכוסות עד שהן כמעט מכפילות את נפחן, ובזמן זה גם מחממים את התנור ל-175 מעלות.
- מורחים את הלחמניות התפוחות בעדינות במעט ביצה טרופה ומפזרים שומשום.
- אופים את הלחמניות במשך 13-17 דקות, עד שהן זהובות בתחתית ומוכנות.
- מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.
הערות, הארות ותוספות:
- שומרים את הלחמניות בקופסא או שקית אטומה עד יומיים בטמפרטורת החדר.
- ניתן להקפיא את הלחמניות עד חודש.
- אפשר להשתמש בשמן רגיל ולא שמן זית.
- במקום שומשום אפשר לפזר קצח, מלח גס ואפילו מעט זעתר.
- אפשר להשתמש בכל סוג של אגוזים שאוהבים.
יעניין אותך גם...