
עגול או מרובע? מהוקצע או מבולגן? אתם יכולים להחליט בעצמכם איך לעצב את הטארט הטעים הזה. מביך כמה שזה פשוט: מורחים בצק עליםבגבינת שמנת ומסדרים מעל פרוסות דקיקות של ירקות מתובלים בסילאן, שמן זית, מלח ופלפל. אופים ומתענגים!
חומרים ל-4 מאפים אישיים:
300 גרם בצק עלים מרודד (עדיף על בסיס חמאה)
1 גביע 225 גרם גבינת שמנת (טבעי, מתובל בשום שמיר או בצל)
2 בטטות קטנות
2 בצלים סגולים קטנים
1 גבעול כרישה
60 מ“ל (1/4 כוס) שמן זית
85 גרם (1/4 כוס)סילאן ”תמר כנרת“
מלח ופלפל שחור גרוס
3 גבעולי תימין
100 גרם גבינת גאודה או קשקבל מגוררת
ביצה טרופה להברשת הקצוות של הבצק
אופן ההכנה
> מחממים תנור ל 180 מעלות.
> פורסים את הירקות דק-דק בעזרת מנדולינה או סכין או קולפן ירקות. מערבבים בקערה עם שמן זית, סילאן, מלח, פלפל ותימין.
> חותכים את הבצק לגודל הרצוי ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מורחים את הבצק בגבינת שמנת אך ותירים את השוליים נקיים. מניחים את פרוסות הירקות על הגבינה ומפזרים גאודה. מברישים את המסגרת בביצה טרופה.
> אופים 20-25 דקות עד שהכל שחום ואפוי ומגישים חם.