לחמניות מקמח מלא עם תמרים ואגוזים

כמויות לשלוש חלות
חומרים:
500 גר' קמח
1 שקית שמרית
2 ביצים
2 כפות שמן
100 גר' מחמאה/חמאה רכה
3 כפות סוכר
2 כפות סילאן של "תמר כנרת"
1 תפוח עץ, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
5 תמרים יבשים מגולענים חתוכים לקוביות
½ כפית מלח
¼ 1 כוסות מים
אופן ההכנה:
- מניחים את קוביות התפוח עם כף סוכר במחבת חמה. מבשלים 3 דק' עד שהסוכר נמס.
- לקערה שופכים את הקמח, שמרים, ביצה אחת, שארית הסוכר, מלח, סילאן, מחמאה/חמאה, ושמן. מוסיפים את המים ולשים כ-7 דק' עד שהבצק גמיש, רך ולא דביק.
- מוסיפים את קוביות התמרים והתפוח, ולשים דקה נוספת.
- מתפיחים שעה וחצי, מחלקים את הבצק לשלוש חלקים ויוצרים חלות
- מתפיחים עוד חצי שעה. מורחים את החלות בביצה טרופה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- °180
יעניין אותך גם...