לחמניות מקמח מלא עם תמרים ואגוזים

לבצק:
210 גרם (כוס וחצי) קמח
280 גרם (2 כוסות) קמח כוסמין מלא
10 גרם (2 כפיות) שמרים יבשים
30 מ"ל (2 כפות) שמן
10 גרם (כפית וחצי) מלח דק
50 גרם (2 וחצי כפות) סילאן טבעי תמר כנרת
270 מ"ל (1 כוס + 2 כפות) מים
להברשה וקישוט:
מעט סילאן
שומשום
אופן ההכנה:
- בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, קמח כוסמין, שמרים, שמן, מלח, סילאן ומים ולשים במהירות נמוכה-בינונית במשך 10-12 דקות עד שמתקבל בצק אחיד, חלק ונעים.
- מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק במשך 1-2 שעות או עד שהוא מכפיל את נפחו.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומחלקים ל-6 חלקים (או בהתאם לצורת הקליעה הרצויה).
- מגלגלים כל חתיכת בצק לרצועה ארוכה וקולעים צמה מהרצועות.
- מניחים את החלה על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, מכסים ומתפיחים במשך כשעה או עד שהיא כמעט מכפילה את נפחה.
- מברישים את החלה בעדינות ביסלא ומפזרים שומשום.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- אופים במשך 30-40 דקות או עד שהחלה מזהיבה, תפוחה ויציבה.
- מוציאים מהתנור ומכסים במגבת. מניחים לחלה להצטנן מכוסה במגבת.
הערות, הארות ותוספות:
- החלה במיטבה ביום האפייה, אך אפשר להקפיא אותה עטופה היטב עד חודש.
- אם רוצים, אפשר להוסיף לבצק החלה גם צימוקים, חמוציות או תמרים קצוצים לקראת סוף הלישה.
יעניין אותך גם...