לחמניות מקמח מלא עם תמרים ואגוזים

המרכיבים
לבצק:
150 גרם חמאה
1/2 1 כוסות (190 גרם) קמח
90 גרם קמח תפוחי אדמה
1 כפית מלח
2 חלמונים
2-3 כפות מים
למילוי:
2 בטטות בגודל בינוני קלופות חתוכות לקוביות קטנות
200 גרם דלעת או דלורית חתוכה לקוביות קטנות
5 כפות סילאן "תמר כנרת"
1/2 כפית מלח גס
1/2 כפית קינמון
½ חבילה (125 גרם)גבינת ריקוטה
מלח ופלפל
לציפוי:
1 ביצה טרופה להברשה
¼ כוס קצח ושומשום (לא הכרחי)
ההכנה
- להכנת הבצק: חמעבירים את מרכיבי הבצק למעבד מזון ומעבדים בפולסים עד קבלת בצק. עוטפים בנילון נצמד ומשטחים את גוש הבצק. מעבירים למקרר לשעה.
- מחממים את התנור ל220 מעלות. בקערה גדולה מערבבים את הירקות הכתומים עם מלח,סילאן וקינמון. מעבירים לתבנית אפייה משומנת ואופים כ 25-30 דקות עד שהירקות מזהיבים ומתרככים. מצננים במקרר 20 דקות. מעבירים לקערה עם הגבינה, מלח ופלפל ומערבבים.
- מחממים את התנור ל175מעלות. מצפים תבנית אפייה בנייר אפייה. מרדדים את הבצק לעיגול בעובי 0.4 ס"מ וקורצים 20 עיגולים בקוטר כ 10 ס"מ. מניחים במרכז כל עיגול כף גדושה מהמילוי, מקפלים לחצי, מהדקים היטב את השולים ומעבירים לתבנית. מברישים בביצה, מפזרים קצח ושומשום ואופים כ 15 דקות עד שמזהיב. מגישים חם.
יעניין אותך גם...