סלמון במעטפת בצק עלים

חומרים ל- 2 מנות:
1/3 כוס פניני טפיוקה
2 כוסות מים
½ כוס נוזל קוקוס
2 כפות סילאן תמר כנרת
אפרסמון, ענבים ותאנים להגשה
אופן הכנה:
1. מביאים מים לרתיחה על אש בינונית. מוסיפים פניני טפיוקה ומבשלים תוך ערבוב מפעם לפעם כ- 15 דקות, או עד שהתערובת מסמיכה מאוד והפנינים נעשות שקופות. מכבים את האש, מעבירים למסננת ושוטפים תחת זרם מים חזק ע"מ להוריד את עודפי העמילן. מעבירים לכלי נקי.
2. מוסיפים לטפיוקה המסוננת נוזל קוקוס וסילאן ומערבבים היטב עד שמתקבל פודינג אחיד וסמיך. מניילנים ומקררים במשך שעה לפחות.
3. מרכיבים את הקינוח: מניחים בתחתית כלי הגשה כף-שתיים של תאנים חתוכות, יוצקים מעל את פודינג הטפיוקה ומעליו מניחים עוד רבע תאנה. מקשטים בפטל מיובש.
4. מגישים מיד או שומרים במקרר מכוסה בניילון נצמד.
יעניין אותך גם...