
חומרים לחלה אחת:
500 גרם (½3 כוסות + כף) קמח
15 גרם (כ-1/3 קובייה או שקית) שמרים טריים
1 ביצה + 1 חלמון
180 מ”ל (3/4 כוס) מים
50 גרם (½2 כפות) סילאן תמר כנרת
120 מ”ל (1/2 כוס) שמן קנולה
1 כפית מחוקה מלח
להברשה:
1 ביצה טרופה
לציפוי:
170 גרם (1/2 כוס) סילאן תמר כנרת
2 כפות מים
• מכינים את הבצק ומתפיחים: שמים בקערת מיקסר את כל החומרים למעט שמן ומלח ולשים בעזרת וו לישה כ-4 דקות עד לאיחוד החומרים. מוסיפים שמן ומלח ולשים 8 דקות נוספות עד לקבלת בצק חלק ודביק. מכסים במגבת ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
• מעצבים ומתפיחים שנית: חובטים בבצק ומוציאים ממנו את האוויר. מעבירים למשטח עבודה נקי ולשים עד לקבלת כדור חלק. מחלקים את הכדור ל-3 חלקים שווים ומגלגלים כל חלק לנקניק בקוטר 5-4 ס”מ. קולעים את שלושת הנקניקים לצמה, מחברים את הקצוות ומהדקים לקבלת כתר. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת ומתפיחים 45 דקות.
• אופים ומברישים: מחממים תנור ל-160 מעלות.
• מברישים את החלה בביצה ואופים 35 דקות עד לקבלת קרום זהוב.
• מערבבים סילאן ומים ומברישים את החלה החמה בנדיבות.