
המצרכים (לכ 25-30 כדורים קטנטנים):
—————————————-
2 קופסאות טונה בשמן (160 גר' כל אחת) מסוננות ומפוררות
1 קופסא טונה פיקנטית – 100 גר'
בצל בינוני קצוץ דק מטוגן
2 כפות גבינה צהובה עמק מפוררת
כף טבעות זיתים חצויות
כף גדושה סילאן תמר כנרת
ביצה טרופה
פירורי לחם בקערה נפרדת
תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן היטב
אופן ההכנה:
לערבב יחד את הטונה המפוררת עם הטונה הפיקנטית
להוסיף פתיתי עמק וזיתים ולערבב
להוסיף בצל מטוגן ולערבב
להוסיף סילאן ולערבב
להוסיף ביצה ולערבב היטב
ליצור כדורונים קטנים בגודל ביס
לגלגל בתוך הקערה עם פירורי הלחם
להניח בתבנית על נייר אפייה משומן
להכניס לתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות).
כעבור 10 דק' או לאחר שהכדורונים הזהיבו מעט, להפוך בזהירות לצד שני ל 3 או ארבע דק' נוספות
צורת הגשה:
————-
מתאים לארוחת מזנון או כמנה ראשונה
מומלץ מאוד להגיש עם רוטב צ'ילי מתוק
להשחיל את הכדורונים על קיסם או על שיפוד עץ קטן