סלמון במעטפת בצק עלים

חומרים ל-5-4 מנות:
1/2 ק"ג פילה סלמון (ללא עור ואדרות) חתוך לקוביות בגודל 3 ס"מ
למרינדה:
1/4 כוס סילאן טבעי "תמר כנרת"
2 כפות רוטב סויה
2 כפות תרכיז תמרינדי
1 כפית ג'ינג'ר מגורר או קצוץ
1 שן שום כתושה
1/2 פלפל אדום חריף פרוס דק
*מערבבים את חומרי המרינדה בקערה או בקופסה. מניחים את קוביות הסלמון בתוכה ומשרים במקרר לשעתיים פחות ואפשר עד 4 שעות.
*מחממים תנור ל-220 מעלות או את הגריל של התנור. משרים שיפודי 12-10 שיפודי עץ במים.
*משפדים כמה קוביות סלמון על כל שיפוד ומניחים את השיפודים בתבנית.
* צולים בתנור החם 8 דקות או עד שהם עשויים אבל עדיין ורדרדים בפנים.
*מגישים על אורז מבושל, שאותו אפשר להקפיץ במחבת עם המרינדה שנותרה.
יעניין אותך גם...