
לרוטב:
50 גרם עגבניות לחות, מושרות במעט מים חמים
1 כף צנוברים
2 כפות סילאן תמר כנרת
1 כוס שמנת לבישול
מלח ופלפל
לאגוזים המסוכרים:
1/2 כוס סוכר
2 כפות סילאן תמר כנרת
1 כוס 120) גרם) אגוזי פקאן קלופים
לסלט:
1 שקית קוסקוס מלא
1/4 כוס שמן זית
מלח ופלפל
3 כפות חומץ בן יין לבן
1מלפפון חתוך לקוביות קטנות
2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
1 פלפל צהוב או כתום חתוכים לקוביות קטנות
עלים מ-2 ענפי פטרוזיליה קצוצים
2 כפות בצל ירוק, פרוס
עלים מ-2 ענפי נענע קצוצים
לדג:
4 כפות שמן זית
6יחידות פילה פורל לבן
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
• הרוטב: שמים במעבד מזון את העגבניות הלחות, הצנוברים, הסילאן ומעט ממי השרייה של העגבניות ומעבדים לממרח חלק. מעבירים לסיר קטן, מוסיפים את השמנת ומביאים לסף רתיחה, תוך ערבוב. מתבלים במלח ובפלפל ומניחים בצד.
• האגוזים: בסיר קטן מחממים את הסוכר עם מעט מים ומערבבים קלות. מחממים כ-3 דקות, עד שמתקבל קרמל בהיר. מוסיפים את הסילאן ומסירים מהכיריים. בעזרת מזלג טובלים כל אגוז בקרמל ומניחים בעדינות על נייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם כל האגוזים.
• הסלט: מעבירים תוכן שקית הקוסקוס לקערה מכסים כמעט לגמרי במים רותחים. מוסיפים את שמן הזית ומערבבים היטב. מתבלים במלח ופלפל ומעבירים למקרר ל-10 דקות.
• קוצצים את הפקאנים המסוכרים (משארים כמה שלמים לקישוט .(מערבבים את הקוסקוס עם החומץ, הירקות ועלי התיבול. מוסיפים את הפקאנים הקצוצים ומערבבים. בודקים את התיבול ומתקנים במידת הצורך.
• הדג: במחבת גדולה מחממים את שמן הזית ומטגנים את פיסות הדג כ-3 דקות מכל צד, עד הזהבה. מתבלים במלח ובפלפל.
• ההגשה: מגישים את הדג עם מעט מהרוטב וסלט קוסקוס לצידו. מקשטים באגוזי הפקאן השלמים ומגישים מיד.