
חומרים ל 4- מנות:
200 גרם פילה לוקוס פרוס לפרוסות בעובי 1/2 ס“מ
2 מלפפונים פרוסים לגפרורים על קליפתם
1½ כוסות תערובת עשבי תיבול (עלי כוסברה, נענע ופטרוזיליה)
1 גבעול בצל ירוק (רק החלק הלבן) פרוס דק
2 צנוניות פרוסות דק
1 פלפל אדום חריף קצוץ וללא גרעינים
מיץ מלימון אחד
3 כפות שמן זית
מלח אטלנטי או גס
לקרם חציל וסילאן:
1 חציל בלאדי בגודל בינוני
1/2 שן שום
3 כפות סילאן "תמר כנרת"
1/2 כפית מלח
1/2 כפית זרעי כמון קלויים
3 כפות מיונז
100 מ“ל (1/2 כוס פחות כף) שמנת מתוקה
להגשה:
4 תאנים חתוכות לרבעים
¤ מכינים את קרם החצילים והסילאן: קולים חציל על להבה גלויה
20-15 דקות מכל הצדדים עד שהקליפה חרוכה והחציל רך בפנים.
מצננים כמה דקות, חוצים ומוציאים את תוכן החציל בעזרת כף עץ.
¤ טוחנים את בשר החציל עם שאר החומרים במעבד מזון או בעזרת
מוט ריסוק לקרם חלק וקטיפתי. שומרים במקרר עד שבועיים.
¤ מרכיבים את הסלט ומגישים: מערבבים בקערה את כל החומרים
ומתקנים תיבול.
¤ מניחים תלולית של קרם חצילים במרכז צלחות הגשה אישיות,
עורמים כמות נאה מהסלט ומקשטים ברבעי תאנה. מגישים מייד.
גיוון: מחליפים את התאנים ב 1/2- כוס גרגרי רימון או ב 2- סברס
חתוכים לקוביות.