
החומרים:
לאנטי פסטי:
2 פלפלים צהובים נקיים מגרעינים וחתוכים ל"מקלות"
2 פלפלים אדומים נקיים מגרעינים וחתוכים ל"מקלות"
2 זוקיני או קישוא פרוסים
1 כוס עגבניות שרי חצויות
1/4 כוס שמן זית
מלח ופלפל
לקוסקוס:
1 שקית קוסקוס
2 כפות חומץ בן יין לבן
לדגים:
6דגי פורל שלמים
10 ענפי תימין טרי
10 ענפי רוזמרין
2לימונים פרוסים
4 כפות שמן זית
1כוס יין לבן
מלח ופלפל
1/4כוס סילאן תמר כנרת
אופן ההכנה:
• מחממים תנור לחום גבוה 220° מעלות
• האנטי פסטי: בתבנית בינונית מערבבים את הירקות עם שמן הזית ומתבלים במלח ופלפל. אופים 20-15 דקות או עד שמזהיב.
• הקוסקוס: מעבירים לקערה בינונית את הקוסקוס מכסים במים רותחים ומעט מלח ומשהים.
• הדגים: ממלאים את בטן הדגים בעשבי התיבול ובפרוסות הלימון. מניחים את הדגים בתבניות תנור, חורצים בכל דג 3 חריצים לרוחבם. מושחים כל דג בשמן זית, יוצקים לתבנית את היין ומתבלים במלח ובפלפל. אופים כ-20 דקות, עד שהדגים עשויים.
• ההגשה: מערבבים את הקוסקוס עם האנטי פסטי והנוזלים שהצטברו בתבנית. מוסיפים את החומץ ומתקנים תיבול. מורחים כל דג בסילאן ומגישים חם עם הקוסקוס.