
8 פילה של דג סול/מושט/דניס מושרים במעט חלב להוצאת הריח.
למילוי:
400גרם ברוקולי קפוא
200 גרם שעועית ירוקה עדינה
2 כפות שום כתוש
4 קוביות עשבי תיבול לבישול אסייתי של דורות
1 קוביה צ'לי קפוא של דורות
2 כפות סילאן "תמר כנרת"
מלח ופלפל
½ כוס קשיו
|את הברוקולי והשעועית חולטים למשך כ-5 דקות במי מלח. כשהם מוכנים, מסננים ומקררים במי קרח למניעת המשך הבישול.
מקפיצים במחבת גדולה עם כף שמן זית את הירקות ומוסיפים את קוביות התערובת האסייתית, קוביות השום, הסילאן והקשיו. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.
לרוטב בשמל:
½ 1 כוס חלב
3 שיני שום פרוס
1 עלה דפנה
50 גרם חמאה
3 כפות קמח
מלח, פלפל לבן ואגוז מוסקט
מחממים בסיר את החלב, שום ועלי דפנה, מצננים ומסננים.
ממיסים בסיר את החמאה, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד שמתקבלת מעין משחה. מערבבים דקה, מכבים את האש וטורפים פנימה בהדרגה את החלב המסונן. מחזירים את הסיר לאש, על להבה בינונית נמוכה ומערבבים עד שמתקבל רוטב סמיך והתערובת מבעבעת. מסירים מהאש ומתבלים במלח פלפל לבן ואגוז מוסקט.
ניתן להתפרע בקלוריות ולשדרג עם 50 גרם גבינה פרמזן או מלוחה.
הרכבת המנה לאפיה:
לוקחים פילט דג מנגבים בעזרת ניר סופג. מתבלים במלח ופלפל, עורמים בחלק הרחב מהמילוי ומגלגלים. נועצים קיסם ומניחים בתבנית על ניר אפיה מרוסס בתרסיס שמן . ממשכים כך עם כל הדגים …
יוצקים את הרוטב ואופים בתנור כ20 דקות …להתפרעות נוספת ניתן להוסיף גבינה צהובה מגורדת 5 דקות לפני סוף האפייה.