
6 מנות
החומרים:
לסלט:
2 סלקים קטנים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
1 שקית קוסקוס
1/4כוס שמן זית
1 גבעול סלרי, פרוס
מיץ מ-1 לימון
1 כפית חומץ בלסמי
2כפיות סילאן תמר כנרת
מלח ופלפל
1 חבילה (כ- 200 גרם) עלי מיקרו ביבי או ביבי רגיל
לדג:
6יחידות פילה פורל, ללא העור
1/2 ק”ג תרד עלי טריים
מלח ופלפל
5 כפות שמן זית
1 כוס יין לבן
1/4כוס סילאן תמר כנרת
אופן ההכנה:
• הסלט: ממלאים סיר בינוני בכחצי ליטר מים, מוסיפים את קוביות הסלק ומבשלים, עד שהן מתרככות לגמרי. מסננים ושומרים בצד את המים החמים.
• מניחים בקערה את תוכן שקית הקוסקוס ומכסים במים החמים(מהסלק) עם מעט מלח ומשהים בצד כ-5 דקות עד לקבלת קוסקוס ורוד ותפוח.
• בינתיים מחממים ככף משמן הזית במחבת קטנה ומטגנים את הסלרי כ-2 דקות, עד הזהבה. מעבירים את שמן הזית שנותר לקערה, מוסיפים את מיץ הלימון, הסילאן והחומץ הבלסמי מערבבים היטב. מתבלים במלח ופלפל.
• הדג: מניחים את יחידות הפילה כשהצד האפור שלהם פונה כלפי מעלה. מצפים אותם בעלי תרד. מגלגליים את הפורל לגלילה) כשהעלים בפנים( וקושרים בחוט או מהדקים בקיסם לרוחב הגלילה. מתבלים במלח ופלפל.
• מחממים את שמן הזית במחבת גדולה ומטגנים את הגלילות כ-2 דקות, מכל צד. מוציאים את הגלילות מהמחבת ומניחים בצד. מוסיפים למחבת את היין ומביאים לרתיחה. מחזירים את הגלילות ומבשלים כ-2 דקות. מוסיפים את הסילאן ומערבבים.
• ההגשה: בקערת הגשה מערבבים את הקוסקוס, קוביות הסלק, סלרי ועלי הביבי. מוסיפים את הרוטב ומערבבים היטב. מגישים את הדג חם עם הרוטב כשלצידו סלט הקוסקוס הורוד.