
חומרים ל-15-12 מאפים בקוטר 7 ס”מ:
לבצק:
500 גרם (½3 כוסות + כף) קמח
15 גרם (כ-1/3 קובייה או שקית) שמרים טריים
6 ביצים + 3 חלמונים
80 גרם (כ-1/4 כוס) סילאן תמר כנרת
1/4 כפית מלח
250 גרם חמאה רכה
למלית:
120 מ”ל (1/2 כוס) חלב
2 כפות עלי תה או 4 שקיות תה ארל גריי
1 כוס מלית תמרים "תמר כנרת"
לשימון הרינגים:
חמאה רכה
100 גרם (1/2 כוס) סוכר דמררה
להברשה:
1 ביצה טרופה
• מכינים את הבצק: לשים את כל החומרים חוץ מחמאה במיקסר עם וו לישה כ-8 דקות לקבלת בצק אחיד וחלק. מכסים במגבת לחה ומתפיחים 20 דקות.
• מוסיפים חמאה בהדרגה תוך כדי לישה ולשים 4-3 דקות עד שהיא נטמעת בבצק. מכסים במגבת ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
• חובטים בבצק כדי להוציא ממנו את האוויר ומעבירים למקרר לשעה.
• מכינים את המלית: מביאים לרתיחה חלב ועלי תה בסיר קטן. מסירים מהכיריים,
משהים 15 דקות ומסננים. מוסיפים מחית תמרים ומערבבים היטב עד לקבלת ממרח אחיד וחלק. מצננים.
• ממלאים ואופים: מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 2 ס”מ. מורחים את המחית, מגלגלים לנקניק ופורסים לפרוסות באורך 4 ס”מ.
• משמנים בחמאה את הדפנות של רינגים אישיים בקוטר 7 ס”מ וגובה 9 ס”מ, מפזרים סוכר ומנערים את עודפי הסוכר. מסדרים את הפרוסות ברינגים,
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים
25 דקות.
• מחממים תנור ל-160 מעלות.
• מברישים את המאפים בביצה ואופים
30-25 דקות להזהבה.