
חומרים ל-30 יחידות:
1/2 חבילה (300 גרם) בצק פילאס מופשר לילה במקרר
לבטטה המקורמלת:
3 בטטות בינוניות קלופות
75 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1/4 כוס סילאן "תמר כנרת "
מלח ופלפל שחור גרוס
לציפוי:
ביצה טרופה עם כף מים
60 גרגרי אפונה עדינה קפואים
קולפים את הבטטות ושוטפים בברז
חותכים את הבטטות למקלות באורך 9 ס"מ, וברוחב ועובי 2 ס"מ.
ממיסים חמאה במחבת גדולה עם ציפוי מונע הידבקות. מוסיפים סילאן ומערבבים. מניחים את הבטטות במחבת ומטגנים 3-2 דקות מכל צד עד הזהבה (הבטטות מתרככות רק חלקית. האפייה בתנור תרכך אותן לגמרי). מצננים היטב.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
פורשים את הבצק על משטח העבודה. חותכים את הבצק לרוחב ל-30 רצועות ברוחב 11/2 ס"מ כל אחת.
מלפפים כל מקל בטטה ברצועה של בצק למראה מומיה. מניחים בתבנית.
מחוררים עם קצה של סכין שני חורים קטנים לעיניים ומניחים בהם את האפונה.
אופים 25-20 דקות עד הזהבה.