
אגסים בשלושה צבעים
חומרים ל-8 מנות:
8 אגסים בינוניים קלופים עם הגבעול
3 כוסות (720 מ"ל) מיץ תפוזים
2 כוסות (480 מ"ל) לבן חצי יבש
1/2 כוס (120 מ"ל) סילאן תמר כנרת
2 מסמרי ציפורן
2 ס"מ ג'ינג'ר טרי חתוך לרצועות דקות
סרט קליפה מ-1/2 תפוז
לציפוי השוקולד:
200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
1 כף שמן חמניות או תירס
לציפוי פיסטוק:
1/2 כוס פיסטוקים קלופים לא קלויים, קצוצים גס
מכינים את האגסים: מחממים מיץ תפוזים, יין לבן, סילאן, ציפורן, ג'ינג'ר וקליפת תפוז מגוררת בסיר רחב ומביאים לסף רתיחה. משכיבים את האגסים בתוך הנוזל ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 20-15 דקות עד שהאגסים רכים אך עדיין מוצקים (הופכים את האגסים מדי פעם תוך כדי בישול).
מצננים היטב. שלב זה ניתן להכין יום מראש.
מרכיבים את המנה ומגישים: מסננים את האגסים ומייבשים היטב בנייר סופג.
ממיסים שוקולד במיקרוגל או על אמבט מים חמים (ביין מארי). מוסיפים כף שמן ומערבבים היטב. טובלים את החצי התחתון של האגסים בשוקולד המומס, ומנערים משאריות שוקולד.
טובלים את הרבע התחתון של האגסים בפיסטוק קצוץ ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מצננים כשעה במקרר ומגישים.