זוכרים שבעבר כאשר היינו רוצים לסגל לעצמנו אורח חיים בריא היינו צריכים לגשת אל דוכן השייקים/מיצים השכונתי וליהנות משייק טעים במיוחד?
זוכרים שכאשר אמא רכשה בלנדר/מסחטת מיצים היינו נאלצים לחתוך כמויות של ירקות/פירות בכדי ללגום משקה בריאות?
הכירו את המהפכה הבריאותית – בלנדר להכנת שייקים, ממרחים, מרקים, גלידות ועוד – ללא כל מאמץ.
מדוע שייקים חשובים לבריאותנו?
ילדים ומבוגרים כאחד אוהבים שייקים, אך האם אי פעם עצרתם לחשוב מדוע חשוב לשתות שייקים? בדומה למיצים רגילים – בשייקים יש כמות גדולה ומגוונת של מים, סוכרים טבעיים, ויטמינים, מינרליים, אוקסינטים ועוד.
מעבר לכך, שייקים גם תורמים – רבות- להורדת הכולסטרול בדם, תמיכה בתהליכי העיכול וגורמים לתחושת שובע.
רבים אף מכינים שייקים כארוחה מזינה לכל דבר.
אם גם אתם תוהים האם יש זמן טוב יותר לשתיית שייק – אינכם לבד. התשובה לכך היא בבוקר.
כאשר אנו מקבלים, בשעות הבוקר, כמות גדולה מאוד של מינרלים וויטמינים על בטן ריקה – הספיגה גבוהה יותר.
השייק, כאמור, מכיל מבחר של סיבים תזונתיים ולכן תחושת השובע היא לאורך זמן רב, ללא תחושת כבדות כך שניתן להתחיל את הבוקר עם אנרגיות ולאורך זמן.
על קצה המזלג – אילו טעמים קולינריים תוכלו להכין?
מעבר לעובדה שניתן להכין מבחר סוגי ממרחים שמעשירים כל ארוחה והופכים אותה לבריאה יותר, ניתן ליהנות ממספר עצום של חומרי גלם מהם תוכלו להכין גם גלידות, מרקים, רטבים ועוד.. בואו ניתן כמה דוגמאות.
- הילדים חובבים מושבעים של שוקולד? הידעתם שתמרים בטעמם מזכירים לילדים את טעמו של השוקולד?
מעבר לעובדה שהם מתוקים, הם גם הרבה יותר בריאים!
הכנת ממרח תמרים וערמונים הוא פשוט ויכול להפוך למטבל דגל אצלכם במטבח.
כל שאתם צריכים הוא בין 3-4 תמרים וחבילה אחת (100 גרם) של ערמונים קלופים.
את כולם נכניס לבלנדר, נפעיל על מהירות של 10 ונפעיל את כפתור הטורבו, נטחן היטב-היטב עד שנקבל מרקם אחיד!
בלנדר איכותי חזק ומומלץ להכנת מטבלים – יכול להיות סוד הקסם אצלכם במטבח. - רוצים לשדרג לילדים את הקיץ? הכירו את המתכון לגלידה בבלנדר. גלידת קינמון.
כל שתצטרכו הוא:
1 כוס קשיו. ½ כוס דבש או 15 תמרים. ניתן לשלב בין השניים על מנת לקבל טעם מתוק.
113 גרם מחית תפוחים ללא סוכר, 3 מגשי קוביות קרח, 2 טיפות תמצית וניל, כף מאוד שטוחה של אבקת קינמון וכף שמן קוקוס.
את כל אלו מכניסים לבלנדר, מעבירים למצב הפעלה ON, מעלים למהירות 10 ולאחר מס' שניות מעבירים למהירות הגבוהה ביותר. טוחנים עד שמגיעים למחית החלקה ביותר ע"י דוחפן ומוסיפים קרח (3/4) ודוחסים את הקרח לעיסה בעזרת מוט דחיפה עד קבלת מרקם גלידה טעים במיוחד! - שייק פירות יער ומאקה – כל שאתם צרכים הוא: 6 תמרים, 1/3 כוס זרעי דלת, 1-1/2 כוסות חלב שקדים, 120 גרם פטל (או פירות יער אחרים, לבחירתכם) וכפית גדושה אבקת מאקה.
את כל המצרכים, מלבד הפטל, הכניסו לבלנדר וכעבור כמה שניות ממהירות 1 Variable – הגיעו ל10.
ערבלו למשך כחצי דקה במכשיר. חזרו על הפעולה פעם נוספת כאשר אתם מכניסים גם את הפטל פנימה – כחצי דקה נוספת ולא יותר. - הכנת אוזני המן.
מצרכים – כוסמת (רצוי אורגנית או מונבטת) ותמרים.
הכניסו לבלנדר, הוסיפו מים בגובה פי 2 ושפכו על דף טפלקס. תייבשו במייבש מזון כ-6 שעות.
את המילוי תטחנו בבלנדר פעם נוספת ושפכו את המילוי על הבצק, החזירו למייבש לשלוש שעות נוספות. גלגלו את הבצק והשאירו להתייבש. בתיאבון!