קסם התמר – נפלאות התמרים לגוף ולמטבח
התמר המוכר לכולנו בעיקר כפרי מיובש המעטר את צלחת ט"ו בשבט, "סובל" מיחסי ציבור שאינם עושים בהכרח חסד רב עם יתרונותיו הרבים, השימושים האפשריים בו והמטעמים הנפלאים בהם הוא משתלב ואף מככב. בתפריטי דיאטות ותזונה בריאה מופיע התמר לא אחת כקינוח, כארוחת ביניים וכדרך אפקטיבית וטעימה לספק לגוף אנרגיה זמינה והעלאת רמת הסוכר שבו.
שכן, תמרים מציעים יתרונות בריאותיים רבים…
סיבים תזונתיים: התמר עשיר בסיבים תזונתיים המגבירים את תחושת השובע ומשפרים את פעילות מערכת העיכול.
תכולת שומן אפסית: למרות היות התמר גורם מתוק וממתיק תכולת השומן בו אפסית (למטה ממחצית האחוז) מה שהופך אותו לחטיף טבעי ובריא למקפידים על תזונה בריאה.
עשירים בפחמימה זמינה: התמר עשיר בפחמימה זמינה, אשר בניגוד למאפים ופחמימות קמח לבן, אינו פחמימה ריקה ומוסיף לתחושת השובע בגוף לאורך זמן. התמרים, מיובשים או לחים, מתאימים להוות ארוחת ביניים, קינוח או השלמה לארוחה לתחושת שובע ומלאות גבוהה ולאורך זמן.
מתיקות טבעית: התמר עשיר במתיקות טבעית, תכונה ההופכת אותו למוצר מוביל בקינוחים ומטעמים הנדרשים לטעם המתוק, ומעוניינים לשמור על ערך תזונתי גבוה ולהימנע משימוש בסוכר תעשייתי מזיק.
התמר במטבח
מלבד אכילת התמר כפרי, חטיף וארוחה משלימה התמר יכול להוות מוצר משלים במטבח ומוצר מוביל בקינוחים ומטעמים מתוקים בריאים. מספר שימושים אפשריים לשילוב התמר במטבח:
שייק פירות טבעי: ניתן לשלב תמרים קפואים עם פירות רבים אחרים ולזכות בשילובים טעימים, בריאים ומתוקים במיוחד. תמר קפוא ישתלב מצוין בשייק עם בננה, ליצ'י, מלון, תפוח, אגס, אפרסק ועוד. אין צורך בהוספת סוכר לשייק על בסיס תמר כאשר היחס הנכון בין התמרים לפירות הנוספים לקבלת שייק בריא הנשען על יתרונות התמר הוא לפחות חמישים אחוזים לטובת התמר.
מאפינס תמרים: מאפינס הן עוגות אישיות פשוטות להכנה אשר שואבות את טעמן הנפלא משלל התוספות והיצירתיות של האופה. שילוב של רכז תמרים במאפינס יעניק להם צבע שחום ומחמיא ומתיקות מופלאה שתחליף את הסוכר במתכון. כדאי להשתמש בתמרים קלופים וטחונים לקבלת מרקם חלק, ולהחליף את הקמח הלבן במתכון בקמח מלא לקבלת מאפה בריא וטעים גם יחד.
עוף ותמרים בתנור: עוף בתנור היא מנה אהובה ומוכרת במטבח הישראלי, כאשר יצירת הטעמים שבה מגוון עד מאוד. מומלץ למשוח את העוף טרם הכנסתו לתנור ברכז תמרים חלק בתוספת פלפל שחור או אנגלי, ולזרות סביבו יחידות תמר מגולען להעשרת הטעם והריח של המנה. ניתן לאכול עם סלט בצד או לצקת על גבי אורז/ קוסקוס מלא.
השימוש בתמר להעשרת המטבח הוא שימוש נפוץ ופופולארי לא רק בתפריטי דיאטה והרזיה אם כי בעיקר בקרב המבקשים לחוות ולנהל מטבח בריא יותר לאורך זמן, שלא על חשבון הטעם ואיכות המזון. התמר יספק אנרגיה זמינה לצד מתיקות אשר ביכולתם להשתלב במטעמים, משקאות וקינוחים כאחד.