דברים שאפשר לעשות עם תמרים – יש תמורה לתמר
בשנים האחרונות, התמרים הפכו לפופולאריים מאוד ולא רק בחגים. ניתן להסביר זאת על ידי כך שהם מהווים מקור בריא לסוכרים טבעיים, עשירים בסיבים תזונתיים, מכילים מינרלים חיוניים לגוף כמו: אשלגן, קלציום, מגנזיום ובעלי ערך קלורי נמוך יחסית – כ-22 קלוריות ליחידה של תמר מיובש. את התמרים ניתן לצרוך טריים, מיובשים או כסירופ סמיך – המוכר בשם "סילאן".
מה ניתן לעשות עם תמרים?
ניתן לשלב אותם בבישול, בקינוחים וכמרכיבים ברוטבי סלטים. טריים או מיובשים, זה ממש לא משנה. הם מהווים בפני עצמם בסיס מצוין ומעולה לכל מנה שתחפצו להכין. נשמח לשתף אתכם במגוון רעיונות למנות כאלה:
-סירות תמרים ממולאות – תמרים וגבינות משתלבים מעולה. כל מה שצריך לעשות הוא לגלען את התמרים ולמלא בגבינות כמו, רוקפור, עזים או גבינות קשות וחריפות. תוסיפו משקה אלכוהולי לצד הנשנוש הזה ויש לכם חווית טעמים מובטחת.
-תמרים ואגוזים שונים – ניתן למלא אותם באגוזי מלך, שקדים ואפילו מרציפן. אם אתם רוצים לעשות את הנשנוש הזה מושחת יותר, תוכלו לטבול אותם בשוקולד מומס.
-שימוש ברוטב סילאן – הוא יכול להוות תחליף מעולה לדבש. יש הסוברים שהסילאן בריא יותר מהדבש. ניתן לזלף סילאן על פנקייקים, גלידה או קינוחים שונים המכילים פירות.
-תמרים קצוצים – תוכלו להשתמש בהם למילוי עוגות בחושות. קצצו מספר תמרים לחתיכות קטנות והוסיפו אותם לתערובת העוגה הבחושה, מאפינס או ללחם שאתם אופים בעצמכם.
-תמרים בבישול – ניתן בהחלט להוסיף אותם לתבשילי קדירה שונים, בנוסף לפירות מיובשים שונים כמו, שזיפים, משמשים ותאנים.
שילוב מנות עם תמרים בקייטרינג לאירועים
אם אתם מארגנים אירוע גיבוש לעובדים שלכם כחלק מיום גיבוש או שיש לכם בקרוב אירוע משפחתי ואתם מעוניינים להזמין קייטרינג חלבי ואתם משוגעים על תמרים כמונו, תוכלו בהחלט לבקש מחברת הקייטרינג שתכין קינוחים עם דגש על שימוש במרכיב גלם כמו, תמרים (המכילים סוכר פירות שהינו קל לעיכול, זאת בניגוד לסוכר הלבן שרק מזיק ולא בריא לגוף). יש מגוון גדול של מנות וקינוחים, בהם תמרים יכולים להשתלב. אחת ממנות הקינוחים הפופולארית והשכיחה ביותר, בה ניתן לשלב אותם – היא מנת סלט פירות. מדובר על מנה עשירה, טעימה, קלילה שכל אחד ישמח לאכול. ניתן לשלב בה תמרים קצוצים ולזלף מעל רוטב סילאן.
מתכון למנה מנצחת עם תמרים
רשמו לפניכם מתכון מעולה וקל, שתוכלו להכין לכל בני המשפחה – פירה תפוחי אדמה בשילוב תמרים קצוצים.
1 קילוגרם תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לפלחים
1 מיכל שמנת מתוקה 32%
1 חבילת חמאה
מלח ופלפל לבן לתיבול
100 גרם תמרים קצוצים
אופן ההכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה עד לריכוך. מסננים ומעבירים לתבנית. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ל-5-7 דקות. לאחר מכן, מעבירים לקערה גדולה ומועכים את תפוחי האדמה ומוסיפים בהדרגה את השמנת והחמאה. מתבלים במלח ופלפל ולאחר מכן מוסיפים את התמרים הקצוצים ומערבבים היטב.
שיהיה בתאבון!