אם אתם ממש לפני ארגון אירוע גדול ומשמעותי, אתם בוודאי יודעים שאחד הדברים החשובים ביותר הוא כמובן האוכל. אם הוא היה טרי, איכותי וטעים, האורחים שלכם יזכרו את האירוע שנים רבות ואף יספרו עליו למכרים שלהם. לכן, גם אם יש ברשותכם תקציב כספי מוגבל, כדאי לוותר על אטרקציות שונות ולא לוותר על השקעה באוכל, כי הוא מהווה חלק משמעותי באירוע.
מומלץ קודם כל להיות בטוחים בסוג הקייטרינג שתרצו לאירוע שלכם. היום קיימים מספר סוגי קייטרינג המבשלים מנות מושלמות, ממטבחים שונים ומוכרים לכולנו. יש קייטרינג בשרי, שהמנות המככבות בו יכולות להיות בסגנון אסאדו, המבוצע על ידי שימוש בטכניקות של עישון וצלייה שונות או מנות מבושלות עם ירקות ופירות מתאימים ולצידן, תוספות מעניינות. אם אתם לא בעניין הבשרי, תוכלו לקחת קייטרינג חלבי, בו יש מנות מצוינות של פסטות ברטבים שונים, לזניות, סלטים משולבים בגבינות, מגשים עם גבינות מיוחדות, לחמים ועוד.
איך לבחור חברת קייטרינג?
שאלת מיליון הדולר. לפני שאתם בכלל מחליטים לקחת את שירותיה של חברת קייטרינג, בדקו עליה קודם כל המלצות. אין כמו לקרוא חוות דעת אמיתיות על נותן השירות, במקרה זה הקייטרינג. כך תוכלו לגלות האם האוכל איכותי והאם ההתנהלות תקינה ומקצועית. במידה והשלמתם את הבדיקה, הגיעו לפגישה עם נציגי החברה ובקשו לקבל הצעת מחיר מפורטת. בחנו היטב את ההצעה ושימו לב למספר דברים חשובים בהם: איזה סוגי מנות היא כוללת, האם כוללת גם שתייה לאירוע והאם גם טיפים למלצרים.
לאחר מכן ועוד לפני שאתם סוגרים עם החברה, מומלץ לבקש להגיע לערב טעימות המתקיים ביוזמת החברה או להגיע לאירוע בו החברה מפעילה את הקייטרינג. זוהי לא בקשה מוגזמת וכך אתם תבטיחו לעצמכם, שאתם תטעמו את האוכל עוד לפני האירוע שלכם ותדעו האם הטעמים טובים לכם או לא. אם הייתם מרוצים, זה הזמן לעבור לשלב הבא – לשריין את התאריך עם חברת הקייטרינג ולשלם לה מקדמה. אם לא הייתם מרוצים, אל תתייאשו והמשיכו לבדוק חברות נוספות, עד שתגיעו לאחת שתהיו מרוצים ממנה ותוכלו לסגור איתה את התאריך המתאים.
מתכון: תמרים ממולאים בשר
מצרכים:
12 תמרים גדולים
למילוי:
רבע קילו בשר טרי טחון
בצל קטן קצוץ דק
2 שיני שום קצוצת
חצי צרור כוסברה/פטרוזיליה
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
לרוטב:
3 כפות שמן זית
כף רסק עגבניות
2 כוסות יין אדום
2 כפות סוכר
אופן ההכנה:
הוציאו את הגלעינים מהתמרים. ערבבו את כל חומרי המילוי. חתכו פתח לאורכו של כל תמר ומלאו אותו בכמות נדיבה. בשלו את הרוטב על להבה גדולה וכאשר מתחיל להסמיך ולרתוח, הנמיכו את האש ושימו בזהירות את התמרים הממולאים. בשלו על להבה נמוכה כ-20 דקות עד חצי שעה. הוציאו את התמרים, סדרו בצלחת ומזגו מעל את הרוטב.
שיהיה בתאבון!
לחצו כאן למתכונים נוספים מבית תמר כנרת