תמר חדראווי
בישראל ארצנו הקטנה, קיימים תשעה זני תמרים, אשר מהווים מקור של שפע, בריאות, וויטמינים ומינרלים החיוניים לכל מערכת הגוף שלנו. מינרלים כמו סידן, ברזל, אבץ, זרחן ועוד, אשר בהם מגנזיום ואשלגן ולהם חשיבות גבוהה לבריאות הלב שלנו.
ובנוסף לכך, התמרים עשירים בסיבים תזונתיים אשר חשובים לתפקודה התקין של מערכת העיכול שלנו, ולתחושת השובע. תשעת זני התמרים אשר גדלים בארצנו, הנם מסחריים והובאו אלינו מארצות שונות ומגוונות ברחבי העולם. זני התמרים הקיימים, שונים כולם בגודלם, בטעמם, בצבעם וצורתם ואף ברמת העסיסיות שלהם. התמרים נכללים בדרך כלל בין פירות יבשים, אך בניגוד לשאר הפירות היבשים הנם מתייבשים על העץ באופן מאוד טבעי, עד שניתן לאכול מהם. תשעת הזנים הנם מגוונים מאוד וכולם טעימים כאחד.
ישנו סוג אחד, אותו חבל לפספס במיוחד. סוג התמרים המיוחד בין המינים, הינו תמר החדראווי. טעמו מזכיר שוקולד רך ובשרני, אשר נמס בפה בכל נגיסה. החדראווי מתוק ונימוח. ובנוסף להיותו טעים להפליא, הוא גם כולל אין ספור יתרונות בריאותיים בדומה לשאר אחיו. תמר חדראווי עשיר בנוגדי חמצון, וכולל בתוכו סיבים תזונתיים בשפע, ובנוסף ברזל, וסידן, אשלגן ומגנזיום.
תמר חדראווי – מי הוא?
מקורו של תמר חדראווי הוא בעירק, וגודלו בין 5-9 גרם. הוא קצרצר ועבה, וצבעו חום כהה עד שחור. החדראווי זמין כמעט כל השנה, במיוחד בחודשי אוקטובר עד פברואר, ורצוי להחזיקו בטמפרטורה של -18 מעלות.
ניתן ואף רצוי להשתמש בתמר חדראווי לאפיית עוגות, תוספות מגוונים לבישול או להגישו כחלק ממנה עיקרית או כחטיף אנרגיה מזין. לא משנה כיצד תבחרו לאכול אותו, הוא עדיין יהיה מעדן של ממש.
אומנם התמר מאוד מתוק, אך הוא עדיין מספיק בריא ומותר לאכילה גם למי שחולה בסוכרת. במקרה זה, עדיין אפשר להינות מטעמו של התמר (יחד עם שאר הזנים האחרים), כמובן בכמות המותאמת לו באופן אישי.
תמר חדראווי עשיר בפחמימות אשר מספקות המון אנרגיה. תמר אחד גדול (כמו המג'הול) או 2 תמרים קטנים יותר כמו החדראווי, יכולים להוות תחליף מעולה למנת פרי היומית, והיא תהיה אף מלווה בסיבים תזונתיים מזינים. יש לציין גם, כי התמרים הם דלים בשומן ובנתרן. הרי שיש בהם סוכר, ולא מלח.
רצוי לאכול את תמר חדראווי לפני פעילות גופנית, הרי שהוא קטן – כך ייכנס בקלות לכיס מכנסי ההתעמלות, ומתוק – וכך יספק אנרגייה גבוהה במהלך הפעילות הספורטיבית. את תמר חדראווי גם אפשר בהחלט לאכול בארוחת הצהריים, והוא ישתלב נהדר עם אגוז (מנת שומן). כך שהשומן יחד עם הסיבים התזונתיים יעכבו את ספיגת הסוכר ויספקו שובע לזמן רב למשך שאר היום. ובנוסף, ימנעו רמות סוכר גבוהות בדם. את תמר החדראווי תמיד גם אפשר לאכול סתם כנשנוש, או כקינוח נפלא אחרי כל ארוחה. בתאבון.
למתכונים קלים להכנה עם תמרים הכנסו>>