תמר ברהי
קיימים כל כך הרבה סוגי תמרים, שקשה לדעת מאיפה להתחיל. איזה הכי טעים, הכי בריא? איזה מתוק, ואיזה מתוק פחות? איזה בשל ואיזה לא. והדבר הכי מרגש הוא כשטועמים טעמים חדשים, שעדיין לא יצא לכם לטעום. זה בדיוק מה שצפוי לכם עם תמר ברהי. איך בעצם תדעו שמדובר בתמר ברהי? ובכן, אם התמר יהיה קטן, בצבע צהוב כהה, כזה שמזכיר דבש וטעמו מזכיר מין טופי מקורמל נעים לחיך, מלווה במרירות קלילה, עטוף בקליפה רכה שכמעט לא מורגשת – תבינו שכנראה מדובר בלא אחר מאשר תמר ברהי המיוחד.
תמר זה מאוד בריא, ולא כדאי לפספס את טעמו – חשוב לטעום אותו לפחות פעם בחיים, עם כל הכבוד לתמר מג'הול המוכר והידוע, שכמובן גם הוא לא רע בכלל. אבל כרגע הבמה היא של הברהי. תוכלו לאכול את התמר ברהי בדיוק כמו שהוא, ולהינות ממנו בלי להרגיש יותר מדי רגשות אשם הרי שהוא בריא ותורם המון לבריאותכם. שלושה ממנו שווים לתמר מג'הול אחד. כמובן, אין סיבה גם שלא תנסו להוסיפו לבישול או אפיה – הברהי יוסיף הרבה טעם מיוחד לתבשיל שתכינו, או למאפה. הטעם יהיה מלווה בתחושה חדשה, שלא הכרתם. ממש טעם של עוד כמו שאומרים.
התמר הוא אחד המזונות הבריאים שיש, הוא טבעי ועשיר ברכיבים תזונתיים רבים. הוא מתאים לצריכה יום יומית וישתלב נהדר לצד הסנדוויץ' שתשימו בתיק שלצידכם. מחירו של התמר לרוב נמוך ביחס לאיכותו. מהתמר גם יוכלו ליהנות ילדכם, הרי הוא מתוק כדבש, רך וכייפי לאכילה.
הערכים התזונתיים של התמר ל-100 גרם, כוללים: כ- 283 קלוריות, 1 גרם פרוטאין, 68 גרם פחמימות, 0.4 גרם שומן, 0 גרם כולסטרול, 4 מ"ג סודיום, 609 מ"ג פוטסיום. צורתו של התמר היא אובלית, ולמרות מתיקותו – באופן מפתיע הוא דל קלוריות, כך שאין חשש להשמין ממנו. כמובן, אם אוכלים ממנו במידה, כמו כל מאכל אחר. החודשים בהם זמין התמר הם החל מאוגוסט עד לאוקטובר.
הברהי נחשב לאחד מ-9 הזנים הישראלים, ומהווה מקור למינרלים רבים ומגוונים, כמו: סידן, זרחן, אבץ וברזל. הוא עשיר במיוחד באשלגן ומגנזיום אשר תורמים רבות לבריאות הלב. הברהי, כמו גם התמרים האחרים – מהווים מקור נפלא לוויטמינים מקבוצה B למיניהם ולנוגדי חמצון הרבים. לא חסרים בהם סיבים תזונתיים אשר בזכותם תשתפר פלאים תפקודה של מערכת העיכול. חיי המדף של התמר הוא כ- שבועיים, ויש להחזיקו בתנאי קירור. יש לאכול אותו כמובן אך ורק כשהוא טרי. ונגלה לכם בסוד, כי הוא ישתלב נהדר בסלט פירות וירקות.