תמר ברהי
איך לאחסן תמרים
אין ספק שהתמר טעים ובריא יותר ממאכלים אחרים שאנו אוכלים. אך נשאלת השאלה איך בדיוק נאחסן אותו? הרי חשוב לשמור על טריותו, על מנת שיהיה כמה שיותר מזין ולא יאבד מערכו התזונתי כאשר נאכל ממנו. ישנם כמה וכמה דרכים לשמירתו ולאיחסונו. נפרט זאת כאן לנוחיותכם.
להלן 8 טיפים שימושיים על איך לאחסן תמרים נכון:
- אם הנכם קונים קופסא גדולה של תמרים, למשל בגודל של 1 ק"ג, ולוקח לכם זמן לסיים אותה, ניתן ורצוי להקפיא את הקופסא. וכל פעם להוציא מתוכה מנת תמרים שתספיק לשבוע ואותה לשים במקרר. כך תשמרו על טריות התמרים לאורך זמן, ולא תצטרכו לרוץ לחנות ולקנות כל פעם עוד תמרים.
- את התמרים לא תמיד חייבים להחזיק במקרר או במקפיא. אפשרי בהחלט להחזיקם במגירת המצרכים שלכם במטבח. אבל קחו בחשבון, כי אפשרות זו מתאימה למי שאוכל את התמרים מדי יום, ולא מחזיק אותם זמן רב ללא שימוש.
- מצד שני, הכי רצוי להחזיק את קופסת התמרים במקרר. תמר המג'הול למשל נשמר הכי טוב במקרר. לעומת זאת, תמרים יבשים דווקא לא אוהבים יותר מדי קור, בגלל שהסוכר שבהם נקרש והקור מקשה אותם. לכן תמרים יבשים אפשר לאחסן מחוץ לקירור, ותמר מג'הול רצוי להחזיק בקור.
- גם אם אתם מחזיקים את התמרים במקרר, או במקפיא – תוציאו אותם כחצי שעה לפני האכילה כדי שיתרככו מעט, ויהיו נעימים יותר לאכילה. במיוחד אם ברצונכם לשלב את התמרים יחד עם מאכלים אחרים, כמו לצורך בישול ואפייה או שילובם בסלטים מגוונים.
- רצוי להקפיד לשמור את התמרים בכלי אטום, וזאת על מנת למנוע התייבשות או התקשות של הפרי במהלך קירורו. כך ההתמר ישמר לאורך זמן יותר, כאשר הוא סגור היטב בכלי אטום, וישמר ערכו הטבעי, ולא יגרם אובדן של טעמיו העשירים.
- הכלי שהכי מתאים לאיחסון התמר, הוא צנצנת זכוכית. ומומלץ לא לאחסן את הפרי יותר מדי זמן, ואף לשטוף לפני השימוש כדי שיהיה כמה שיותר נקי ובריא למאכל. ומי שמכין מאכלים מהתמרים, יש אף לנקות את קליפתם, וכמובן להוציא את הגרעין שבפנים.
- מבחינת זמן: את התמרים ניתן לשמור בהקפאה עד 3 שנים, ובמקרר עד כשנה, ואם כבר שומרים אותם לא בקירור, אז רק עד חצי שנה. אך רצוי כל פעם לבדוק לפני אכילה, שכן התמרים יכולים להפתיע ולהתייבש. במיוחד בעונות החמות.
- סוד מפתיע: טעמו של התמר מתוק יותר לאחר הקפאה. במיוחד של המג'הול. בעת הקפאה, דפנות התאים של התמר מתפרקות ולכן הפרי הופך להיות רך יותר ותכולת הסוכרים בו עולה. ובנוסף, מרקם התמר הופך להיות הרבה יותר נוח לאכיל, כאילו כבר נלעס על ידי מישהו אחר מבפנים.
למידע נוסף אודות הערכים התזונתיים של התמר>>
למידע על כמה קלוריות יש בתמר לחץ כאן!
יעניין אותך גם...