דקל נור – תמר מאורך בצבע דבש בהיר ומרקם רך למחצה, הרכב הסוכרים בו יוצר את טעמו הייחודי. הוא עשיר בסיבים תזונתיים וברזל ובעל תגובה נוגדת חמצון גבוהה. בעל תגובה אנטיאוקסידנטית גבוהה ביותר.
מקורו בתוניסיה
נחשב לזן הנפוץ בעולם
תמר רך ומתוק, בעל מראה מאורך. עשיר בסיבים תזונתיים ומינרלים: אשלגן, מגנזיום וברזל.
מקורו בעיראק
מארז תמרים עד הבית
מג'הול – "מלך התמרים". פריו גדול מאוד ומרשים, טעמו עשיר ומרקמו נימוח ועסיסי. הוא עשיר בנוגדי חמצון, סיבים תזונתיים, אשלגן, מגנזיום, ברזל,אבץ וסידן
מקור הזן: מרוקו
הוא משמש הן לבישול והן כחטיף.
חדראווי – טעמו כשוקולד, רך ובשרני, מתוק ונימוח. עשיר בנוגדי חמצון, סיבים תזונתיים וברזל, מכיל סידן.
אמרי – פרי גדול ומאורך בצבע ענבר, עשיר בסיבים תזונתיים ומינרלים, אבץ, ואשלגן ובעל תגובה אנטי חמצונית גבוהה. מתוק מתבלט במרקמו הפריך.
מקורו במצרים
מתאים במיוחד למילוי בשקדים ואגוזים, בישול ואפיה, לתערובות גרנולה ולסלטים שונים
דרי – יבש, מתוק, מכונה "התמר השחור". עשיר בסיבים תזונתיים, נוגדי חמצון ומגנזיום והוא בעל תכולת הברזל הגבוהה ביותר מבין הזנים
חיאני – תמר מופחת קלוריות בהשוואה לזנים אחרים. צבעו כהה ומבריק ובשרו פריך ובשרני. הוא נשמר בהקפאה ומצוין כחטיף קל ומרענן
ברהי – תמר מעוגל וצהוב, נאכל הן טרי והן מהקפאה. זמין בחודשים אוגוסט עד אוקטובר. מופחת קלוריות בהשוואה לזנים אחרים ועשיר בסיבים תזונתיים
זהידי – יבש, מתוק, בעל מראה מעוגל וצבע זהוב. עשיר בברזל והעשיר ביותר בסיבים תזונתיים מבין הזנים
זן זה הוא האהוב ביותר על עדות המזרח ובמיוחד העיראקים, שכן זהו התמר המגיע מאזורים הללו.