
2 תבניות של אינגליש קייק חד פעמיות ארוכות
מצרכים:
½ 1 כוסות קמח מלא
½ 1 כוסות קמח תופח או רגיל עם שקית אבקת אפיה
1 כוס סוכר
1 דנונה 0% שומן
2 כפות גדושות טחינה מהולות במעט מים וסילאן "תמר כנרת"
½ כוס שמן קוקוס
1 כוס סוכר קנים
למלית:
¾ כוס תמרים מגולענים חתוכים לרבעים
½ כוס אגוזי לוז
½ כוס סילאן "תמר כנרת" (בנפרד לפי הוראות)
אופן ההכנה:
מערבבים את הבלילה, מוסיפים את המלית ומערבבים. שופכים חצי מהתערובת לתבנית, ממלאים כף סילאן ופשוט מעבירים על התערובת לכל אורכה בתנועות זיגזג. לאחר מכן שופכים את שאר התערובת (לזכור הכמות מספיקה ל-2 תבניות חד פעמיות ארוכות).
הצבע האדמדם של הסילאן מהמם כשפורסים את העוגה, נוצר זיגוג של פס אדמדם באמצע העוגה לכל אורכה בצורה א-סימטרית. כמובן שאפשר פשוט להוסיף את הסילאן לתערובת ולערבב הכל יחד, אך אני אוהבת כך כי זה יוצא יפה ומעניין יותר. אופים בחום בינוני כ-40 דקות.