אפשר לוותר על טיגון הבצל: שילוב הסילאן והסויה מעניקים לו גוון שחום וטעם מתקתק-מלוח כמו שמתקבל מטיגון ממושך.

חומרים ל-4 מנות:

למרק

4 בצלים גדולים פרוסים לטבעות דקות

3 כפות שמן או חמאה

2 כפות סילאן ”תמר כנרת“

2 כפות רוטב סויה

2 כפות קמח

1 ליטר מרק ירקות צח או מים

1 כפית עלי תימין

2 עלי דפנה

מעט אגוז מוסקט

מלח

לטוסטים

8 פרוסות באגט או 4 פר‘ לחם

100 גרם גבינת גאודה מגוררת

אופן ההכנה

> מכינים את המרק: מחממים סיר עם חמאה או שמן ומאדים בצל בסיר מכוסה חלקית כ- 15 דקות על להבה בינונית-נמוכה עד שהוא רך מאוד וללא נוזלים. מוסיפים סילאן וסויה ומניחים להם להיספג בבצל 2 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים קמח ומערבבים היטב.

> מוסיפים מרק או מים, תימין ותבלינים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 30 דקות למיצוי הטעמים. מתבלים במידת הצורך.

> מכינים טוסטים ומגישים: מחממים תנור ל-200 מעלות.

> מפזרים גבינה על פרוסות הבאגט או הלחםץ

> אופים 5-7 דקות עד להזהבה.

> מגישים את הטוסטים לצד קערית המרק או בתוכה. לחילופין אפשר להניח במרק רק גבינה ללא טוסט.

תגובות

השאר תגובה

כתובת הדוא"ל שלך לא תפורסם שדות חובה מסומנים ב*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

twelve + eleven =

נקה טופסשלח