תבשיל קינואה אדומה עם בצל, גזר, ברוקולי ורוטב טחינה-סילאן

חומרים ל- 4-6 מנות: 2 כפות שמן לטיגון 1 בצל גדול, חתוך לקוביות קטנות 2 גזרים בינוניים, מגוררים 4-5 פרחי ברוקולי טריים או מופשרים, מפורקים לפרחים קטנים 2 כוסות קינואה אדומה 4 כוסות מים רותחים 2 כפות סילאן תמר כנרת ½ כף מלח ½ כפית פלפל שחור ½ כפית כמון ½ כפית כורכום להגשה: 2-3…

רצועות סינטה מוקפצות ברוטב סויה, סילאן ושומשום

חומרים ל- 2 מנות: 400 גרם סינטה, פרוס לרצועות 1 בצל בינוני, פרוס לחצאי טבעות 1 גזר, חתוך דק או מגורר על פומפיה 1 זוקיני, חתוך דק או מגורר על פומפיה 1 פלפל, חתוך לרצועות דקות (אפשר מכמה צבעים) חופן נבטים 2 שיני שום, קצוצות ½ פלפל צ'ילי, חתוך לטבעות דקות (אופציונלי) 4 כפות רוטב…

פנקוטה סילאן

חומרים ל- 6-8 מנות אישיות: 10 גרם ג'לטין 50 מ"ל (3 כפות + 1 כפית) מים 250 מ"ל (מיכל) שמנת מתוקה 250 מ"ל (1 כוס + 2 כפיות) חלב 3% 3 כפות סילאן תמר כנרת סילאן להגשה אופן הכנה: 1. מערבבים ג'לטין ומים בכלי קטן ומשאירים בצד ל- 10 דקות עד שהג'לטין סופח את כל…

פילה דניס במעטפה עם שמן זית, סילאן ועשבי תיבול

חומרים ל- 2 מנות: 2 פילה דניס, נקיים ויבשים 2 כפות שמן זית 2 כפות סילאן תמר כנרת 1 כף לימון 4 ענפי טימין 2 ענפי לואיזה מלח ופלפל אופן הכנה: 1. מחממים תנור ל- 180 מעלות. 2. מערבבים בקערית שמן זית וסילאן. 3. מושחים היטב את הדג מכל הצדדים בתערובת, ממליחים, מפלפלים ומניחים עם…

סטייק אנטרקוט על מחבת פסים עם רוטב סילאן וחרדל דיז'ון

חומרים ל- 2 מנות: 2 סטייקים אנטרקוט במשקל 300 גרם מלח גס ופלפל גרוס 4 כפות סילאן תמר כנרת 2 כפות חרדל דיז'ון 1- 2 כפות שמן אופן הכנה: 1. מחממים תנור ל- 180 מעלות. 2. מחממים מחבת פסים או מחבת רגילה על להבה גבוהה עד שהיא ממש לוהטת. 3. מורחים סטייקים היטב בשמן, ממליחים,…

טפיוקה עם חלב קוקוס, סילאן ופירות

חומרים ל- 2 מנות: 1/3 כוס פניני טפיוקה 2 כוסות מים ½ כוס נוזל קוקוס 2 כפות סילאן תמר כנרת אפרסמון, ענבים ותאנים להגשה אופן הכנה: 1. מביאים מים לרתיחה על אש בינונית. מוסיפים פניני טפיוקה ומבשלים תוך ערבוב מפעם לפעם כ- 15 דקות, או עד שהתערובת מסמיכה מאוד והפנינים נעשות שקופות. מכבים את האש,…

קוגלהוף סילאן ממולא בסולת, תפוחים ופרג

מכינים בצק בריוש וסילאן מתקתק, ממלאים אותו בקרם רך מסולת עם פרג ומעט תפוחים מיובשים. והתוצאה: מאפה חמאתי, עדין ומאוד טעים. חומרים לתבנית קוגלהוף בקוטר 24 ס”מ: לבצק: 500 גרם (½3 כוסות + כף) קמח 15 גרם (כ-1/3 קובייה או שקית) שמרים טריים 6 ביצים + 3 חלמונים 80 גרם (כ-1/4 כוס) סילאן תמר כנרת…

חלת סילאן

חומרים לחלה אחת: 500 גרם (½3 כוסות + כף) קמח 15 גרם (כ-1/3 קובייה או שקית) שמרים טריים 1 ביצה + 1 חלמון 180 מ”ל (3/4 כוס) מים 50 גרם (½2 כפות) סילאן תמר כנרת 120 מ”ל (1/2 כוס) שמן קנולה 1 כפית מחוקה מלח להברשה: 1 ביצה טרופה לציפוי: 170 גרם (1/2 כוס) סילאן…

בריוש ארל גריי ותמרים

חומרים ל-15-12 מאפים בקוטר 7 ס”מ: לבצק: 500 גרם (½3 כוסות + כף) קמח 15 גרם (כ-1/3 קובייה או שקית) שמרים טריים 6 ביצים + 3 חלמונים 80 גרם (כ-1/4 כוס) סילאן תמר כנרת 1/4 כפית מלח 250 גרם חמאה רכה למלית: 120 מ”ל (1/2 כוס) חלב 2 כפות עלי תה או 4 שקיות תה…

מתכוני בשר לפסח

קדרת‭ ‬עוף‭ ‬בסילאן‭ ‬ואננס

מתכוני בשר לפסח יכולים גם להיות שונים ומיוחדים בוא ותרשימו את האורחים שלכם לחג! חומרים‭ ‬ל‭-‬10‭ ‬מנות‭:‬ 8‭ ‬נתחי‭ ‬פרגיות כ- 1.5 ק"ג 2-1‭ ‬כפות‭ ‬שמן 3‭ ‬גבעולי‭ ‬בצל‭ ‬ירוק‭ ‬קצוצים (החלק הלבן נפרד מהירוק) אננס‭ ‬פרוס (אפשר ‬משומר‭( למרינדה‭ ‬ולרוטב: 4‭ ‬כפות‭ ‬סילאן‭ ‬חמוץ‭-‬מתוק "תמר כנרת‭"‬ 1‭ ‬כף‭ ‬סילאן‭ ‬חריף‭-‬מתוק "תמר‭ ‬כנרת‭"‬ 1/4‭ ‬כוס‭…

תבשיל תפוחי אדמה ממולאים בבשר | אוכל כשר לפסח

תבשיל תפוחי אדמה ממולאים בבשר

*נמצא בקטגוריית אוכל כשר לפסח כדי‭ ‬שהממולאים‭ ‬ייראו‭ ‬מרשימים‭ ‬במיוחד‭ ‬משאירים‭ ‬את‭ ‬תפוחי‭ ‬האדמה‭ ‬שלמים‭ ‬ופותחים‭ ‬פתח‭ ‬עגול‭ ‬למעלה‭, ‬שדרכו‭ ‬מוציאים‭ ‬את‭ ‬התוכן‭ ‬וממלאים‭ ‬בתערובת‭ ‬הבשר‭ ‬המתובל‭. ‬הממולאים‭ ‬מתבשלים‭ ‬ברוטב‭ ‬סילאן‭ ‬גריל‭, ‬שמעניק‭ ‬להם‭ ‬מתיקות‭ ‬עמוקה‭ ‬ושיזוף‭ ‬מגרה‭.‬ חומרים‭ ‬ל‭-‬8‭ ‬מנות‭:‬ 8‭ ‬תפוחי‭ ‬אדמה‭ ‬בינוניים‭ ‬קלופים למלית‭:‬ 3‭ ‬כפות‭ ‬שמן‭ ‬זית 1‭ ‬בצל‭ ‬גדול‭ ‬קצוץ…

חרוסת‭ ‬בריאות‮ ‬

מיקס‭ ‬שמח‭ ‬של‭ ‬המון‭ ‬דברים‭ ‬שיודעים‭ ‬לחדש‭ ‬ולרענן‭ ‬לנו‭ ‬את‭ ‬הגוף‭: ‬אגוזים‭, ‬שקדים‭, ‬קוקוס‭, ‬שומשום‭ ‬ופרג‭ ‬וכמובן‭ ‬סילאן טבעי‭. ‬אפשר‭ ‬לקלות‭ ‬את‭ ‬האגוזים‭ ‬והשקדים‭, ‬אבל‭ ‬הם‭ ‬בריאים‭ ‬יותר‭ ‬בצורתם‭ ‬הטבעית‭. ‬ חומרים‭ ‬ל‭-‬3‭ ‬צנצנות‭ ‬בנפח‭ ‬330‭ ‬מ‭"‬ל‭: ‬ 100‭ ‬גרם‭ ‬אגוזים‭ ‬ קצוצים (מלך או פקאן) 100‭ ‬גרם‭ ‬שקדים‭ ‬קצוצים 100‭ ‬גרם‭ ‬קוקוס 100‭ ‬גרם‭…

שלגוני‭ ‬סילאן‭ ‬ופירות

במקום‭ ‬קרטיבים‭ ‬מהסופר‭ ‬נותנים‭ ‬לילדים‭ ‬שלגונים‭ ‬שהכנתם‭ ‬בעצמכם‭ ‬ואתם‭ ‬יודעים‭ ‬בדיוק‭ ‬מה‭ ‬שמתם‭ ‬בפנים‭. ‬ חומרים‭ ‬ל‭-‬10‭ ‬שלגונים‭:‬ 3‭ ‬בננות‭ ‬חתוכות‭ ‬גס 100‭ ‬גרם‭ ‬פירות‭ ‬יער‭ ‬או‭ ‬תותים‭ ‬קפואים‭ ‬או‭ ‬טריים 1/4‭ ‬כוס‭ ‬סילאן‭ "‬תמר‭ ‬כנרת‭"‬ 1‭ ‬כוס‭ ‬חלב •‭ ‬טוחנים‭ ‬את‭ ‬כל‭ ‬החומרים‭ ‬במעבד‭ ‬מזון‭ ‬למחית‭ ‬חלקה‭. ‬ •‭ ‬יוצקים‭ ‬לתבניות‭ ‬ארטיק‭ ‬מיוחדות‭ ‬ומעבירים‭…

שייק‭ ‬פירות‭, ‬יוגורט‭ ‬וסילאן

ארוחת‭ ‬בוקר‭ ‬סופר‭ ‬בריאה‭, ‬פינוק‭ ‬לפני‭ ‬או‭ ‬אחרי‭ ‬הים‭ ‬ואפילו‭ ‬ארוחת‭ ‬ערב‭ ‬קלילה‭ ‬אך‭ ‬משביעה‭. ‬ חומרים‭ ‬ל‭-‬3‭ ‬כוסות‭ ‬בנפח‭ ‬200‭ ‬מ‭"‬ל‭:‬ 1‭ ‬בננה‭ ‬קפואה‭ ‬חתוכה‭ ‬גס 150‭ ‬גרם‭ ‬מנגו‭ ‬קפוא‭ ‬וחתוך‭ ‬לקוביות 150‭ ‬גרם‭ ‬מלון‭ ‬חתוך‭ ‬לקוביות 1‭ ‬כוס‭ ‬יוגורט 1/4‭ ‬כוס‭ ‬סילאן‭ "‬תמר‭ ‬כנרת‭"‬ טוחנים‭ ‬את‭ ‬כל‭ ‬החומרים‭ ‬למחית‭ ‬בבלנדר‭. ‬יוצקים‭ ‬לכוסות‭ ‬ומגישים‭…

פרפה‭ ‬חלבה‭ ‬וסילאן‭ ‬

כבר‭ ‬בשנות‭ ‬השמונים‭ ‬הפך‭ ‬הפרפה‭ ‬חלבה‭ ‬לאחד‭ ‬הקינוחים‭ ‬הישראליים‭ ‬המפורסמים‭ ‬בעולם‭. ‬הנה‭ ‬גרסה‭ ‬מפנקת‭ ‬במיוחד‭ ‬עם‭ ‬בסיס‭ ‬מפירורי‭ ‬עוגיות‭ ‬וכובע‭ ‬קצפת‭. ‬ חומרים‭ ‬ל‭-‬8‭ ‬מנות‭ ‬בכלים‭ ‬אישיים‭ ‬בנפח‭ ‬200‭ ‬מ‭"‬ל‭:‬ לבסיס‭:‬ 150‭ ‬גרם‭ ‬עוגיות‭ ‬חמאה‭ ‬או‭ ‬אוראו‭ ‬ לפרפה‭:‬ 250‭ ‬גרם‭ ‬טחינה‭ ‬גולמית 1/2‭ ‬כוס‭ ‬סילאן‭ "‬תמר‭ ‬כנרת‭"‬ 360‭ ‬מ‭"‬ל‭ (1 1/2)‭ ‬כוסות ‬שמנת‭ ‬מתוקה…

סטייק פורטובלו על הגריל

פטריות הפורטובלו הגדולות והבשרניות ממש נולדו לצלייה על גריל, במיוחד אחרי שמשרים אותן במרינדה טעימה של רוטב סילאן גריל עם חיזוק של פפריקה מעושנת. כי גם לצמחונים מגיע לחגוג. חומרים ל-8 מנות: ‏8 פטריות פורטובלו גדולות למרינדה: ‏3 כפות שמן ‏1 כפית פפריקה מעושנת ‏4 כפות רוטב סילאן גריל "תמר כנרת" ‏2 שיני שום כתושות…

גלילות סינטה צרובות

מושחים פרוסות דקות של סינטה ברוטב צ'ילי-שום מתקתק, עוטפים בהן גבעולי אספרגוס רעננים וצורבים קצרות על הגריל — מנה אלגנטית, זריזה ואפילו די דיאטטית. חומרים ל-8 גלילות (4 מנות עיקריות או 8 ראשונות): ‏8 פרוסות סינטה דקות ומשוטחות ‏1/4 כוס רוטב סילאן שום-צ'ילי "תמר כנרת" מלח ופלפל שחור גרוס ‏24 גבעולי אספרגוס דקים (ללא החלק…

שיפודי פרגיות ברוטב חמאת בוטנים חריף-מתוק

חומרים ל-10 שיפודים: ‏10 שיפודי פרגיות (ירכי עוף ללא עור ועצם) ‏1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי לרוטב: ‏5 כפות חמאת בוטנים ‏3 כפות רוטב סילאן חריף-מתוק "תמר כנרת" ‏1 כף רוטב סויה או מלח לסלט מלפפונים: ‏6 מלפפונים קטנים פרוסים ‏1 בצל סגול קצוץ לקוביות קטנטנות עלים מ-10 גבעולי כוסברה ‏1 פלפל צ'ילי אדום…

קציצות הודו ודלורית

מרכיבים: לדלורית: 2 דלוריות שמן לטיגון סילאן שום צ'ילי 'תמר כנרת' לקציצות: 1/2 קילו חזה הודו טחון בצל בינוני קצוץ דק שן שום קצוצה דק 2 כפות פטרוזיליה קצוצה 1/4 כפית אבקת סודה לשתייה 2 ביצים 1/4 דלורית קלופה וחתוכה לקוביות קטנות 1/2 כפית מלח 1/4 כפית פלפל שחור גרוס דק קורט קינמון טחון אופן…

קרפ במילוי כבדים ופטריות ברוטב סילאן טבעי

למילוי: בצל בינוני קצוץ דק 2 שיני שום קצוצות 1/2 קילו כבד עוף חבילת פטריות פורטובלו או שמפיניון חצי כוס יין אדום יבש לבישול 4 כפות סילאן טבעי 'תמר כנרת' 1/4 כפית פלפל שחור גרוס דק 1/3 כפית מלח כפית טימין קצוץ מנות קל לקרפ: 2 כוסות מים 3 ביצים 2 כף שמן רגיל 1/4…

עוגת חלבה, אגוזים ובוטנים – חיתוכיות

מכינים בצק פריך לבסיס (מספיק לשני בסיסים של תבנית חד-פעמית מרובעת בינונית או אחת גדולה), כוס מידה 240 מ"ל : ½ 2 כוסות קמח רגיל 1 א. אפייה 2 ביצים 1 חב` מחמאה 3 סוכר וניל או כף סוכר + מעט תמצית וניל ליצור מכל הנ"ל בצק פריך (לא ללוש לישה מרובה).  להניח במקרר לרבע…

נודלס

מתכון ל- 6  סועדים  חומרים: 1 חב' נודלס 1 יח' גזר חתוך לרצועות דקות ½ יח' פלפל אדום לרצועות דקות ½ יח' פלפל ירוק חתוך לרצועות דקות 3  ביצים 6 כפות שמן 5 כפות סילאן "חמוץ מתוק " לתיבול: מלח פלפל וסויה   אופן ההכנה: לבשל את הנודלס לפי הוראות היצרן. לחמם שמן בווק לטרוף את…

נקניק בריאות מטחינה וסילאן

  ממתק בריאות מטריף מדליק משידוך של טחינה וסילאן שידוך מוצלח שאהוב עלי במיוחד אפשר להכין כרולדה או ככדורים, ממליצה בחום להכפיל את החומרים . המצרכים וההכנה ל-10 כדורים או נקניק אחד. שמים בקערה: חצי כוס סילאן טבעי תמר כנרת 2  כפות טחינה גולמית כף או שתיים קקאו, או אבקת חרובים לשים ומערבבים.  לבחירה או…

מוס ערמונים וסילאן

(ל 6 כוסות אישיות) מצרכים: 200 גרם מחית ערמונים (בחנויות המתמחות לצורכי אפיה) שמנת מתוקה אחת 3/4 כוס סוכר 50 ג' חמאה חצי כוס חלב חצי כוס סילאן "תמר כנרת" אופן ההכנה: להמיס על הגז את החמאה, חצי כוס סוכר והחלב עד לתערובת חלקה. להוסיף את מחית הערמונים ולמעוך בכף עד לקבלת מרקם אחיד ופירורי.…

לחמניות כפריות מתוקותו

החומרים (כ- 12 לחמניות בינוניות). 250 ג' קמח לבן 250 ג' קמח מלא כף שמרים יבשים כפית שטוחה מלח כפית שטוחה קקאו חצי כוס סילאן  תמר כנרת 3 כפות שמן (לא שמן זית) כוס עד כוס וחצי מים פושרים אופן ההכנה: לערבב את כל החומרים היבשים ולהוסיף את הרטובים. ללוש את הבצק 10 דקות עד…

כדורי סילאן, טחינה וחמאת בוטנים מצופים בשוקולד

½ כוס טחינה גולמית ½ כוס סילאן "תמר כנרת" כף גדושה של חמאת בוטנים עם שברי בוטנים 10 ביסקוויטים ריבועיים גדולים שבורים גס לערבב היטב את כל החומרים, אם חסרים ביסקוויטים יש להוסיף עד לקבלת מרקם נוח ליצירת כדורים. ליצור כדורים קטנים מהתערובת האחידה.  להמיס במיקרו או מעל אדים 100 גרם שוקולד מריר ולצפות את…

קיש פטריות, בצל סגול, סילאן וגבינת רוקפור

לתבנית  בקוטר 26-24 המרכיבים ½ חבילת בצק עלים מופשר 6 בצלים סגולים בגודל בינוני, קלופים וחתוכים ל-8 פלחים כל אחד 250 גרם פטריות שמפניון חתוכות לפרוסות 2 כפת שמן זית 4 כפות סילאן "תמר כנרת" 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה ½ כוס (120 מ"ל) חלב 4 ביצים ¼ כפית אגוז מוסקט 60 גר' גבינת…

חלת תפוחים, תמרים וסילאן

כמויות לשלוש חלות   חומרים: 500 גר' קמח 1 שקית שמרית 2 ביצים 2 כפות שמן 100 גר' מחמאה/חמאה רכה 3 כפות סוכר 2 כפות סילאן של "תמר כנרת" 1 תפוח עץ, קלוף וחתוך לקוביות קטנות 5 תמרים יבשים מגולענים חתוכים לקוביות ½ כפית מלח ¼ 1 כוסות מים   אופן ההכנה: מניחים את קוביות…

תפוחי עץ אפויים

חומרים ל-6 מנות: 6 תפוחי עץ גדולים מזן דלישס 1/3 כוס סילאן "תמר כנרת" 2 כפות מים 1/3 כוס צימוקים 1/3 אגוזי פקאן או מלך שבורים גס 1 כפית שטוחה קינמון טחון   מחממים תנור ל-180 מעלות. מרוקנים את הליבה של כל תפוח בעזרת כפית פריזיאן, לא עד הסוף (משאירים את תחתית התפוח כדי שהמילוי…

קישים אישיים של בצל מקורמל וגבינת עזים

חומרים ל-8 טארטים אישיים: 500 גרם בצק עלים מופשר לפי ההוראות שעל האריזה 2 כפות שמן זית 1/4 כוס יין אדום יבש 1/4 כוס סילאן "תמר כנרת" 2 כפות חומץ בלסמי 3 בצלים סגולים בינוניים חתוכים לעיגולים בעובי 11/2 ס"מ מלח ופלפל שחור גרוס 1/2 גליל גבינת גבינת עזים, חתוכה לקוביות בגודל 1 ס"מ עלי…

צימעס איכרים

    חומרים ל-8-6 מנות: 10 גזרים בינוניים צבעוניים חצויים לאורכם 1/4 כוס סילאן "תמר כנרת" 2 כפות שמן זית 1/2 כפית קינמון טחון 1/2 כפית שבבי צ'ילי מלח ופלפל שחור גרוס   מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מערבבים סילאן, שמן זית, קינמון ושבבי צ'ילי בקערית. מורחים את הגזרים היטב ומניחים בתבנית.…

פרגיות בסילאן

פרגיות בסילאן וראס אל חנות

חומרים ל-4 מנות: 1 חבילה (600 גרם) שווארמה פרגיות עוף 2 כפות שמן זית 2 כפות מיץ לימון 1 כף סילאן תמר כנרת 1 כפית ראס אל חנות מלח ופלפל שחור גרוס   מערבבים שמן זית, מיץ לימון, סילאן וראס אל חנות בקערה. מוסיפים פרגיות, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.   מחממים מחבת פסים על להבה…

סלט סלק, צנוברים, צימוקים ופטה עזים ברוטב סילאן

4 סלקים בינוניים חתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ 1/2 כוס צנוברים קלויים 1/2 כוס צימוקים כהים 2 כפות נענע קצוצה דק 2 כפות עירית קצוצה דק 1/2 קובייה (120 גרם) פטה עזים גד חתוכה לקוביות לרוטב: 3 כפות שמן זית 2 כפות סילאן "תמר כנרת" 1 כף רכז רימונים 1 כף חומץ בלסמי 1 כף…

בטטה בשמיכה

חומרים ל-30 יחידות: 1/2 חבילה (300 גרם) בצק פילאס מופשר לילה במקרר לבטטה המקורמלת: 3 בטטות בינוניות קלופות 75 גרם חמאה חתוכה לקוביות 1/4 כוס סילאן "תמר כנרת " מלח ופלפל שחור גרוס לציפוי: ביצה טרופה עם כף מים 60 גרגרי אפונה עדינה קפואים   קולפים את הבטטות ושוטפים בברז חותכים את הבטטות למקלות באורך…

אגסים בשלושה צבעים

אגסים בשלושה צבעים חומרים ל-8 מנות: 8 אגסים בינוניים קלופים עם הגבעול 3 כוסות (720 מ"ל) מיץ תפוזים 2 כוסות (480 מ"ל) לבן חצי יבש 1/2 כוס (120 מ"ל) סילאן תמר כנרת 2 מסמרי ציפורן 2 ס"מ ג'ינג'ר טרי חתוך לרצועות דקות סרט קליפה מ-1/2 תפוז לציפוי השוקולד: 200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות 1…

מתכון לחרוסת

מתכון לחרוסת עיראקית

מתכון לחרוסת עיראקית מתכון קל להכנה בחמש דקות ויש לכם חרוסת אותנטית כמו פעם בעירק… מצרכים: צנצנת סילאן טבעי תמר כנרת 100 גר' אגוזי מלך טחונים (כל סוג של אגוז יתקבל בברכה) אופן ההכנה : יוצקים את הסילאן לקערה לפי הכמות הרצויה מוסיפים את האגוזים הטחונים (ניתן לשלב אגוזים לפי בחירתכם) מערבבים והפלא ופלא חרוסת…

אוזני‭ ‬המן‭ ‬עם‭ ‬תמרים‭,‬ פיסטוק‭ ‬ואגוזים‮ ‬

כשמעמול פגש אוזן המן בצק פריך וחמאתי ומלית עסיסית ומתוקה – כך אנחנו אוהבים את המאפה הפורימי המסורתי. בגרסה שלפניכם ממלאים אותו בקלות במלית תמרים של"תמר כנרת" ומשדרגים עם אגוזי מלך, פיסטוקים  ומי פריחת הדרים — המלית המסורתית של המעמול, עוגיית הדגל המזרח תיכונית.   חומרים לכ-40 אוזני המן: 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות 100…

אוזני המן במילוי מרציפן ומלית תמרים

מילוי שונה מעט – את הטוויסט נותן המרציפן… רצוי לנסות את הגרסה החלבית, שמכילה חמאה. ואז בהחלט כדאי להכין כמות כפולה. לבצק: 250 גרם (2/3 1 כוסות) קמח 120 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות 2 ביצים 100 גרם אבקת סוכר כפית אבקת אפייה קורט מלח 3 כפות פרג  לא  טחון למילוי: 150 גרם מרציפן…

אוזן המן במילוי פרגית ובטטה

לבצק: 500 גרם (2\1 3 כוסות) קמח רגיל 100 גרם מרגרינה, חתוכה לקוביות קטנות 100 מ"ל (2\1 כוס פחות 2 כפות) שמן חמניות רבע כוס מים 2 ביצים 2 כפיות אבקת אפייה כפית מלח 2 כפות טימין קצוץ למילוי: חצי קילו פרגית טחונה או חזה עוף כוס וחצי בטטה מגוררת בפומפייה גסה בצל בינוני, קצוץ…

עקיצת‭ ‬הדבורה‭ ‬ במלית‭ ‬קרם‭ ‬פטיסייר‭-‬פקאן‭ ‬וסילאן

חומרים‭ ‬לתבנית‭ ‬בקוטר‭ ‬24‭ ‬ס‭"‬מ‭:‬ לבצק‭ ‬השמרים‭:‬ 350 גרם (2 1/2 כוסות) קמח 20 גרם שמרים 120 מ"ל (1/2 כוס) חלב 40 גרם (1/4 כוס פחות כף שטוחה) סוכר 2 ביצים 100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות לציפוי‭ ‬שקדים‭ ‬בסילאן‭:‬ 110 גרם (1/2 כוס + כף שטוחה) סוכר 70 גרם (1/2 כוס פחות כף) סילאן…

מתכון כשר לפסח

פילאף חגיגי והמון אגוזים מקורמלים בסילאן

מתכון כשר לפסח פילאף חגיגי והמון אגוזים מקורמלים בסילאן הבשר הטחון מעניק לאורז את תוספת הטעם ואילו האגוזים נותנים מרקם קראנצ'י. תהליך קרמול האגוזים פשוט בזכות השימוש בסילאן. חומרים ל-6 מנות: 2 כוסות אורז בסמטי מושרה לחצי שעה ומסונן 2 בצלים קצוצים 350 גרם בשר טחון 1 כוס תערובת אגוזים – לוז, מלך ופקאנים ½…

סלט פטריות ובצל ירוק בסילאן

סלט פטריות ובצל ירוק בסילאן

סלט פטריות ובצל ירוק בסילאן לפטריות יש טעם עדין מאוד אבל הן סופגות טעמים בהצטיינות בזכות המרקם שלהן. השילוב של הסילאן והתמרינדי – חמוץ-מתוק ועובד נפלא. חומרים ל-6 מנות: 3 כפות שמן זית 3 גבעולי בצל ירוק קצוצים  (חלקים לבנים בנפרד מירוקים) 2 שיני שום קצוצות 1 פלפל צ'ילי אדום פרוס 3 סלסילות של פטריות…

סלט כל טוב עם רוטב מתוק-חריף

סלט בריאות אמיתי, פריך, טעים ומזין עם ירקות שורש בשלל צבעים ורוטב טחינה-סילאן שמחמיא לו במיוחד. אם מכינים מראש, שומרים את הרוטב בנפרד עד ההגשה.   חומרים ל-6 מנות: 1/2 כרוב (סגול או לבן) חתוך לרצועות דקות וארוכות 8 צנוניות פרוסות דק 2  גזרים חתוכים לרצועות דקות בעזרת קולפן 1/2 סלסילת נבטי שעועית (נבטים סיניים)…

חטיפים בריאים מגרנולה ושומשום

מצרכים: 3/4 כוס אגוזים קלופים, קצוצים 4 כפות (80 גרם) שמן קוקוס 1 ו-1/4 כוסות (200 מ"ל) סילאן "תמר כנרת" 1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר (כדאי דמררה( 1/8 כפית מלח 3 כוסות גרנולה מוכנה 3/4 כוס שקדים קלופים, קלויים וקצוצים גס 2/3 כוס תערובת של חמוציות מיובשות ומשמשים מיובשים חתוכים לפיסות באורך 2…

חטיף פצפוצי אורז PB&J

חטיף פצפוצי אורז PB&J

כריך עם חמאת בוטנים וריבה (peanut butter and jelly) הוא כנראה הפריט הנפוץ ביותר בתיק כאוכל של ילד אמריקאי מצוי. השילוב בין המליחות האגוזית העדינה של חמאת בוטנים למתיקות הריבה (לרוב ריבת ענבים) הוא באמת מוצלח. כאן החלפתי את הלחם בפצפוצי אורז, שמקבל באהבה כל רכיב מתוק. כך קיבלתי חטיף קראנצ'י ונטול גלוטן. חפשו את…

עוגיות לפסח

עוגיות שקדים וסילאן

עוגיות לפסח  עוגיות שקדים וסילאן עוגיות קלות להכנה, קראנצ'יות ומצוינות גם להכנת מתנות מתוקות, שאורזים בצלופן או בכלים יפים. חומרים ל-30 עוגיות: 1 ביצה 40 גרם (1/3 כוס) אבקת סוכר 1/4 כוס סילאן "תמר כנרת" 300 גרם (3 כוסות) פרוסות שקדים + מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. + מערבבים ביצה עם…

עוגת סילאן ואגוזים עוגה כשרה לפסח

עוגת סילאן ואגוזים

עוגה כשרה לפסח המרקם והריח הנפלא, שיתפזר לכם בבית ישדרג את אווירת החג  – הכל אפשר לזקוף לזכותו של הסילאן הטבעי שלנו, שמשקה את העוגה בצאתה מן התנור ומעניק לה טעם עמוק וחיים ארוכים. חומרים ל-2 תבניות אינגליש קייק קטנות: 1 מיכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה 3 ביצים 200 גרם (1 כוס) סוכר 3 שקיות…

סלטים לפסח

כרובי ניצנים מוקפצים בווק עם סילאן ובלזמי

סלטים לפסח כרובי ניצנים מוקפצים בווק עם סילאן ובלזמי מתכון חובה לכל מי שטרם שילבו את כרובי הניצנים בתפריט מחשש לטעם המר. הם מתקבלים מתקתקים וקראנצ'יים ומאד טעימים. חומרים ל-6 מנות: 1 קילו כרובי ניצנים טריים חצויים (או שקית של 800 גרם, מופשרים מהקפאה) 2 כפות שמן זית מלח ופלפל שחור גרוס עלים מ-5 גבעולי…

תבשיל פרגיות עם ירקות שורש, ערמונים וסילאן

תבשיל פרגיות | עם ירקות שורש | ערמונים וסילאן

תבשיל פרגיות עם ירקות שורש ערמונים וסילאן תבשיל פרגיות  נתחי העוף מתבשלים ברוטב ארומטי ומלא טעם שמתקבל משחקני המשנה של המנה: ירקות שורש, ערמונים, יין לבן וסילאן כמובן. חומרים ל-6 מנות: 6 נתחי פרגית (בערך 1.2 קילו) חתוכים לקוביות 3 כפות שמן זית 11/2 כוסות יין לבן יבש צרור תימין 2 שיני שום חצויות ½…

סלט שורשים ברוטב סילאן ג'ינג'ר לימון ושום

סלט שורשים | ברוטב סילאן | ג'ינג'ר לימון ושום

סלט שורשים ברוטב סילאן ג'ינג'ר לימון ושום קשה להתעלם מהסלט הססגוני ומלא הטעמים והמרקמים הפריכים. חשוב לתבל סמוך להגשה, אחרת הירקות והפקאנים מאבדים פריכות והסלט הופך משעמם. חומרים ל-6 מנות: 1/2 כרוב סגול פרוס לרצועות 2 גזרים חתוך לרצועות דקות 2 קולורבי חתוך לרצועות דקות 3 גבעולי בצל ירוק קצוץ דק ½ סלסילה נבטי שעועית…